Η ανησυχία των πρωταθλητών εκφράστηκε στη Βουλή

Οι πρωταθλητές στίβου, Δημήτρης Χονδροκούκης, Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Φιλιππίδης αλλά και άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού μίλησαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τα προβλήματά τους.

Αντιπροσωπεία αθλητών και προπονητών που έλαβαν μέρος στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,

Βασίλης Σεβαστής μίλησαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις ανησυχίες τους.

Σεβαστής: «Ζήτησα τους ξενώνες του ΟΑΚΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής δήλωσε αρχικά: «Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές μας, που θα μπορούσαν να λυθούν με ελάχιστο κόστος. Ζήτησα ήδη να πάρουμε τους ξενώνες του ΟΑΚΑ και αν χρειαστεί να ανακαινιστούν με κόστος του ΣΕΓΑΣ. Για τον Άγιο Κοσμά, καταρχήν ζητούμε να μην χαθούν οι εγκαταστάσεις. Μια άλλη πρόταση που κάνουμε είναι να μεταφερθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ξενώνες μέσα στις ίδιες εκτάσεις του ελληνικού ή σε χώρο στο Μοσχάτο».

Χονδροκούκης: «Οι συνθήκες δεν είναι καλές»

«Από τότε που το Καραϊσκάκης πέρασε στα χέρια του Ολυμπιακού ο Άγιος Κοσμάς απέμεινε το μόνο στάδιο για να καλύψει τις ανάγκες αθλητών και σωματείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Ελληνικού. Οι συνθήκες εκεί δεν είναι καλές. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, η συντήρηση των εγκαταστάσεων περιορισμένη, το καλοκαίρι δεν έχει κλιματισμό και το χειμώνα θέρμανση. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με τον Άγιο Κοσμά. Σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Πειραιά μου είπε πως θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας κέντρου στον Πειραιά», δήλωσε αρχικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης.

Ο Έλληνας αθλητής αναφέρθηκε ακόμα στο συνδυασμό σχολείου – αθλητισμού, λέγοντας: «Είχα την τύχη να γυμνάζομαι με τον πατέρα μου και έτσι προσαρμόζαμε πάντα το πρόγραμμα μου ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου. Πηγαίναμε για προπόνηση 10 το βράδυ. Αν δεν γυμναζόμουν με τον πατέρα μου ίσως και να μην άντεχα. Αλλά παιδιά για αυτούς τους λόγους εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Τώρα που είμαι στο Πανεπιστήμιο το διάστημα της εξεταστικής έχω αγώνες. Κάποιος θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα καταργήθηκαν τα κίνητρα. Και δεν μιλάω μόνο για τα οικονομικά. Κάνω έκκληση στην πολιτεία να δει από την αρχή το θέμα των κινήτρων».

Κ. Χρονδροκούκης: «Θα μιλήσω σαν γονιός»

Ο πατέρας και προπονητής του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος είπε: «Θα μιλήσω κυρίως σαν γονιός. Κάποια στιγμή ο Δημήτρης δέχθηκε υποτροφία από αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Τότε τον κράτησα στην Ελλάδα για να συνεχίσει να γυμνάζεται. Το 2008 που τραυματίστηκε μετάνιωσα για εκείνη μου την απόφαση. Αυτό το παιδί κάποια στιγμή θα τελειώσει τις σπουδές του και θα θελήσει να συνεχίσει στο εξωτερικό. Τι θα τον κρατήσει στην Ελλάδα;».

Φιλιππίδης: «Οι επιτυχίες, αποτέλεσμα της τρέλας μας»

«Με αφορμή τις δηλώσεις του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή θέλω να πω ότι οι επιτυχίες μας δεν είναι ουρανοκατέβατες, είναι αποτέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα