Παίξτε για τον Ομπράντοβιτς - Play for your coach

Τελ Αβίβ: Ημέρα 3η. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να συμμαζέψει τα …κομμάτια του τρίτου αγώνα και να καταφέρει να ανασυγκροτηθεί, ενόψει της μάχης της Πέμπτης. Στο χέρι του είναι να μην είναι η τελευταία, στο μυαλό των παικτών του είναι να συνεχίσουν στη διοργάνωση.


Αν η ομάδα εμφανιστεί όπως στο τρίτο ματς της σειράς, σίγουρα δε θα πρέπει να έχει «απαιτήσεις» πρόκρισης. Αν, όμως, ξεκολλήσει το μυαλό και πατήσει στα παπούτσια των αστέρων της, τότε η Μακάμπι …χάθηκε.

Το μενού της Τετάρτης

περιελάμβανε ένα χαλαρό περίπατο για τους παίκτες, το μεσημέρι, μήπως και ξεθολώσει το κεφάλι, πριν την πρώτη …πλύση. Εξάλλου, πριν από το γεύμα οι προπονητές, οι οποίοι όλο το βράδυ ανέλυαν το βίντεο του αγώνα, κάλεσαν τους παίκτες στο meeting – room, ώστε να τους προβάλλουν τους λόγους των …αντενδείξεων, σε μια σειρά πλέι οφ.

Η αλήθεια είναι πως αν πιάσεις κανείς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους συνεργάτες του από τη μύτη, αυτοί θα σκάσουν σε χρόνο dt. Ουδείς περίμενε από την ομάδα να μπει με τέτοια ψυχολογία σ’ έναν αγώνα ζωής ή, θανάτου, ουδείς πίστευε πως ένα ολόκληρο ημίχρονο θα πεταχτεί στα ιστορικά …σκουπίδια του «Γιαντ Ελιάου».

Πλέον, ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος στον …σκληρό δίσκο του μυαλού για να σκέφτεται το ματς της Τρίτης. Η Πέμπτη είναι μπροστά και οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία ν’ απαντήσουν. Ο Μπατίστ, εξάλλου, το είπε «παίζουμε τη ζωή μας ακόμη μια φορά», ας τον ακούσουν και οι υπόλοιποι και ας κάνουν ένα δώρο στον Ομπράντοβιτς.
Δεν αρμόζει στον μεγαλύτερο προπονητή της Ευρώπης, η κακόπιστη κριτική. Δεν του αξίζει να ακούει τον κάθε «κανονικό» και τον κάθε «γελωτοποιό», ν’ αναλύει τα λάθη του.

Με αυτές τις απόψεις και αυτές τις επιλογές ο Ζοτς, έφτασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, με αυτά έγινε ο πρώτος των πρώτων. Επειδή, λοιπόν, δεν του πάει να πέφτει αμαχητί, οι παίκτες οφείλουν να βγουν μπροστά όπως κάνει εκείνος πάντα. Να παίξουν για πάρτι του, δηλαδή. Να τον κάνουν να χαμογελάσει και όχι να περιφέρεται σαν λιοντάρι, σπάζοντας το κεφάλι του να βρει εξηγήσεις. Παίξτε για τον Ομπράντοβιτς ή, αλλιώς «Play for your coach». Το αξίζει περισσότερο από καθετί, άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα