Ο Μαντσίνι, ο ΑΠΟΕΛ και ο Τουρέ!

Συνέντευξη στο αθλητικό ένθετο της κυπριακής εφημερίδα «Σημερινή» παραχώρησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τον ΑΠΟΕΛ, για την μεγάλη αντίπαλο της ομάδας του στην Πρέμιερ Λιγκ, για την… ευτυχία να έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές υπό τις οδηγίες του, αλλά και για τον Γιάγια Τουρέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρομπέρτο Μαντσίνι:

- Κύριε Μαντσίνι, θεωρείτε ότι ζείτε τις κορυφαίες προπονητικές σας στιγμές;

«Όχι,

σε καμία περίπτωση. Για μένα οι κορυφαίες στιγμές είναι οι τίτλοι. Δεν πήραμε κάποιον τίτλο για να πω κάτι τέτοιο».

- Ναι, αλλά στο «Όλντ Τράφορντ» καμία ομάδα στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει πετύχει έξι γκολ. Πόσω μάλλον σε ένα τέτοιο ντέρμπι.

«Να πω την αλήθεια, μετά το τέλος του αγώνα συνειδητοποίησα ότι πράγματι ήταν ένα ιστορικό σκορ. Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι μεν την ικανοποίηση, όμως δεν σκέφτεσαι αριθμούς. Είναι όμορφα αυτά. Χαιρόμαστε που το πετύχαμε, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Κατά τη γνώμη μου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς»!

- Όμως εσείς την κερδίσατε στο σπίτι της με ένα επιβλητικό σκορ και είστε και ψηλότερα στη βαθμολογία.

«Δεν είμαστε όμως ακόμη πρωταθλητές. Πρωταθλήτρια είναι ακόμη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε. Η Γιουνάιτεντ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι μία ομάδα που έχει δουλευτεί εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτει ένα εξαιρετικό υλικό, έχει έναν προπονητή που δουλεύει πολλά χρόνια στην ομάδα και έχει σίγουρα μεγαλύτερες και πιο στέρεες βάσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία καινούρια ομάδα σε γενικές γραμμές. Δεν μπορούμε, έστω και μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, να λέμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Γιουνάιτεντ. Θα είμαστε καλύτεροι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα».

- Το οποίο δείχνετε ότι πιστεύετε πως μπορείτε να κατακτήσετε.

«Σημασία έχει να περάσει αυτό σε όλους τους ποδοσφαιριστές και να το αποδεικνύουν κυρίως σε κάθε παιχνίδι. Δεν αρκεί να το λέμε. Τώρα, για παράδειγμα, κερδίσαμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6-1 στην έδρα της. Δεν πήραμε παραπάνω από τρεις βαθμούς. Είναι τρεις βαθμοί, ό,τι και αν γίνει. Αυτοί οι τρεις βαθμοί που θα είναι σημαντικοί και με τη Στόουκ και με τη Φούλαμ και με οποιονδήποτε αντίπαλο αντιμετωπίσουμε».

- Πόσο εύκολο είναι να διαχειρίζεσαι μία ομάδα με τεράστιους προϋπολογισμούς και με πολύ μεγάλα ονόματα;

«Κακά τα ψέματα, όταν θέλεις να πρωταγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να έχεις ποδοσφαιριστές ικανούς, που μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι βασικοί και να προσφέρουν. Κατά τη γνώμη μου όλα είναι θέμα δουλειάς. Δεν βλέπω τα ονόματα αλλά πώς μπορεί να βοηθήσει ο κάθε παίκτης, πώς και πόσο δουλεύουν στην προπόνηση. Είναι σίγουρα δύσκολο κάποιες φορές να πείσεις ορισμένους ποδοσφαιριστές πως πρέπει να μείνουν και στον πάγκο, όμως αυτή είναι η δουλειά του προπονητή».

- Η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται ότι μπορεί να φθάσει σε σταθερά υψηλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα