Οι άμυνες... παίζουν μπάλα στο Ηράκλειο!

11:58 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Η αμυντική λετουργία του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι το «κλειδί» της επιτυχίας, είτε για τους γηπεδούχους, είτε για τους πρωταθλητές, στην επικείμενη «μάχη της Κρήτης», την προσεχή Κυριακή (4/03) για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο δρόμος για την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό μπορεί να περνάει από το ΟΑΚΑ,

αλλά πριν την… ανάβαση στο Μαρούσι για τη μεγάλη «μάχη» με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να… κατηφορίσουν στη νότια Ελλάδα και να «κονταροχτυπηθούν» με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Η νίκη στο Ηράκλειο αποτελεί, φυσικά, μονόδρομο για τους πρωταθλητές αν θέλουν να μείνουν… ζωντανοί στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων που κρατούν, αν και καθόλου δεν θα τους… ενοχλούσε να «στραβοπατούσε» παράλληλα ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός στο - κεκλεισμένων των θυρών - ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ!

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η δική τους ομάδα καταφέρει να κάνει εκείνη το 8x8 - συμπεριλαμβανομένης και της σπουδαίας αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ - καθόλου δεν θα τους απασχολήσουν τα αποτελέσματα των «πράσινων».

Με αυτό ως δεδομένο, στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται για το δύσκολο ματς στην Κρήτη με τον φορμαρισμένο, αλλά και εξαιρετικά φιλόδοξο φέτος, ΟΦΗ. Την ομάδα-έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος υπό την έννοια ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία ομάδα, η οποία προβιβάστηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία, ταλαιπωρήθηκε αρκετά με την… παρωδία των play off ανόδου που τράβηξε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο και είχε ελάχιστο χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της Super League.

Κι όμως, κατάφερε όχι μόνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά να φτάσει να διεκδικεί ακόμα κι αυτήν την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις «χτυπώντας» πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας! Συν τοις άλλοις, ο ΟΦΗ δικαιούται να ονειρεύεται και την συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το 1987, ακόμα κι αν αντίπαλος του στα ημιτελικά θα είναι ο Ολυμπιακός…

Αυτή η άκρως επιτυχημένη – ανεξαρτήτως κατάληξης – σεζόν για τον ΟΦΗ οφείλεται εν πολλοίς στον Νίκο Αναστόπουλο, έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού! Ο προπονητής της κρητικής ομάδας μπορεί ν’ αποτελεί κάτι σαν ζωντανό θρύλο των «ερυθρόλευκων» για όλα όσα πέτυχε στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την φανέλα του – αγαπημένου του – Ολυμπιακού, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, ότι θα «χαριστεί» στους Πειραιώτες που «καίγονται» για τη νίκη!

Ο «μουστάκιας» θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της ομάδας του προκειμένου να οδηγήσει τον ΟΦΗ σε μία σπουδαία νίκη, η οποία θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στους Κρητικούς για την πεντάδα και τα play off, αλλά θ’ αποτελέσει παράλληλα «μαχαιριά» στην καρδιά του Ολυμπιακού όσον αφορά στα όνειρά του για… repeat!

Ο φετινός ΟΦΗ είναι αρκετά δυνατός στην έδρα του, το… καυτό «Γεντί

Keywords
Τυχαία Θέματα