Όταν ποδοπατήθηκε πραγματικά η… ηθική υποχρέωση στον Παναθηναϊκό

Το ότι στον Παναθηναϊκό έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό τα όρια, είναι πια γνωστό. Όμως ακόμα κι έτσι, ορισμένα πράγματα πια δεν αντέχονται. Για να μην το πολυκουράζουμε και για να μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα.

Δεν γίνεται να μιλάει για… ηθικές και νομικές υποχρεώσεις του οποιουδήποτε στον Παναθηναϊκό, ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Δεν γίνεται. Πολύ απλά, γιατί είναι ο πρώτος διδάξας στην περιφρόνηση και των δύο αυτών στοιχείων τα οποία τώρα επικαλείται και με βάση τα οποία

τολμάει να εγκαλεί κιόλας τους υπόλοιπους.

Μην τρελαθούμε κι εντελώς πια. Μπορεί κάποιοι να βολεύονται παριστάνοντας πως έχουν μνήμη χρυσόψαρου, κάποιοι άλλοι να έχουν συμφέρον να… μην θυμούνται, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ούτε φυτό είναι στρατός του κάθε μετόχου και του κάθε παράγοντα.

Ο κύριος Βγενόπουλος λοιπόν, πριν εγκαλέσει τον οποιοδήποτε χρησιμοποιώντας την βαρύγδουπη φράση «… έχει ηθική και νομική υποχρέωση να δώσει το παρόν», θα πρέπει πρώτα να εξηγήσει γιατί ο ίδιος δεν ένοιωσε… τίποτε απ’ αυτά τα δύο, όταν αθέτησε την συμφωνία Βαρδινογιάννη-Πατέρα-Βγενόπουλου και την κοπάνησε νύχτα από τον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβρη του 2010.

Για όσους επιμένουν να… μην θυμούνται, επαναλαμβάνω κατά λέξη το επίμαχο κομμάτι εκείνης της περιβόητης δήλωσης, λίγο μετά την… βολική ήττα και τα ακόμα βολικότερα… επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

«Δεν σκοπεύω να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό ανάμιξη στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή…»

Που ήταν λοιπόν τότε οι περιβόητες… ηθικές και νομικές υποχρεώσεις του κάθε μετόχου να είναι παρών; Που είναι;

Και που είναι και η ΓΗΠΕΛ και όλες οι αστείες δικαιολογίες που επικαλείται δυο χρόνια σχεδόν μετά;

Αλλά πραγματικά, ας μπει στον κόπο να μας διαφωτίσει κάποιος, αν όχι ο ίδιος;
Είναι ποτέ δυνατόν, ο άνθρωπος που άφησε τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού και ακυβέρνητο καράβι στα μισά της σεζόν, να εμφανίζεται μετά από ενάμιση χρόνο και να εκτοξεύει… ηθικές και νομικές υποχρεώσεις προς κάθε κατεύθυνση;
Δηλαδή κατά την γνώμη του, όλοι δεσμεύονται από ηθικές και νομικές υποχρεώσεις, εκτός από τον ίδιο; Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και πολύ περισσότερο άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι είναι και λειτουργούν σαν Παναθηναϊκοί και στοιχίζονται πίσω απ’ αυτή την καταγέλαστη πια ιστορία;
Και ειλικρινά δεν ξέρω για τις πάσης φύσεως νομικές υποχρεώσεις. Αλλά τουλάχιστον εκείνες τις… ηθικές, ο συγκεκριμένος πραγματικά τις ξέσκισε. Τις ποδοπάτησε και τις περιφρόνησε. Πετώντας έτσι χωρίς ντροπή στα μούτρα του κόσμου του Παναθηναϊκού και του ίδιου του συλλόγου το «..δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή..»
Κι έρχεται τώρα αυτός ο άνθρωπος, μετά από δύο χρόνια, να καλεί ποιους και με βάση τι ακριβώς;
Αυτούς που άφησε αμανάτι τότε και που έμειναν στον Παναθηναϊκό προσπαθώντας να σώσουν τα ερείπια που άφησε φεύγοντας;
Και επικαλείται τι;

Keywords
Τυχαία Θέματα