Ουρουγουάη: Στην κορυφή της Αμερικής!

Ύστερα από 16 χρόνια η Ουρουγουάη επέστρεψε στους τίτλους κατακτώντας το Copa America για το 2011!

Από τις πιο ιστορικές εθνικές ομάδες του κόσμου είναι η Ουρουγουάη η οποία έχει κατακτήσει τόσο το Μουντιάλ, όσο και αρκετά Copa America. Τη χρονιά που μας πέρασε έγινε η πολυνίκης του θεσμού, κατακτώντας το μετά από 16 χρόνια.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος της «σελέστε» και έκλεισε ιδανικά

μία σεζόν που έδειχνε από την αρχή ότι θα είναι επιτυχημένη.

Βέβαια στα γήπεδα της Αργεντινής τίποτα δεν ξεκίνησε θετικά για την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ, καθώς πήρε με πολύ δύσκολο τρόπο την πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης.

Στην έναρξη των ομίλων, αντιμετώπισε το Περού το οποίο αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με τους Ουρουγουανούς να ισοφαρίζουν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου για την δεύτερη αγωνιστική, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ απέναντι στην Χιλή και έτσι για να προκριθεί θα τα έπαιζε όλα για όλα απέναντι στο Μεξικό την τελευταία αγωνιστική του οποίου και επικράτησε 1-0 για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το δυσκολότερο έργο μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου ήρθε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτό γιατί αντιμετώπισε την διοργανώτρια Αργεντινή. Εκεί στα πέναλτι προκρίθηκε επικρατώντας 5-4 με τη κανονική διάρκεια του παιχνιδιού να είναι στο 1-1.

Από τη στιγμή που ξεπέρασε το εμπόδιο των διοργανωτών, όλα έδειχναν πιο εύκολα. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε το Περού, του οποίου επικράτησε 2-0 για να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Παίζοντας εκπληκτικά για ένα ημίχρονο η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρεζ υπέταξε την Παραγουάη, επικρατώντας της 3-0 στον μεγάλο τελικό και σήκωσε το 15ο Copa America της ιστορίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα