Παναθηναϊκός και «λαϊκή συμμετοχή»...

Ανεξαρτήτως των εκτιμήσεων, της παρελθοντολογίας, των ενστάσεων και όσων κωμικοτραγικών συνέβησαν, τα οποία καθένας βλέπει και αναλύει από τη δική του οπτική γωνία (αλίμονό μας εάν δεν δίνουμε το δικαίωμα στον καθένα να έχει άποψη διαφορετική και να την υποστηρίζει...), ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να πορευτεί στο άμεσο μέλλον με άξονα τη σωτηρία του.

Και σε αυτή τη -μεταβατική θέλω να πιστεύω- φάση της ιστορίας του, ρόλο "κλειδί" θα παίξει η συμμετοχή

του κόσμου. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και λέω δυστυχώς όχι επειδή είμαι εναντίων της "λαϊκής συμμετοχής" γενικώς, αλλά διότι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι μπορεί ρεαλιστικά να αποδώσει ένα τέτοιο εγχείρημα στη χώρα μας. Πόσο μάλλον με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα που μας έχουν "ισοπεδώσει" όλους.

Τα κουκιά είναι μετρημένα, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά. Ας τα απαριθμήσουμε.

* Ο Βγενόπουλος θα βάλει 1.8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσοστό του και ο Πολέμης 1 εκατ. ευρώ, ποσό σαφώς μεγαλύτερο απ' αυτό που του αναλογεί.

* Eνας εκ των δύο ανθρώπων που αναφέρει ο Βγενόπουλος ότι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν φέρεται να προτίθεται να βάλει 1 εκατ. ευρώ, πιθανότατα μέσω χορηγίας, γιατί δεν θέλει να αποκτήσει μετοχές στην κατοχή του, ή μέσω ταμειακής διευκόλυνσης, δανείου δηλαδή. Πιο πιθανή είναι πάντως η χορηγία. Σύνολο χρημάτων 3.8 (2.8 +1) εκατ. ευρώ.

* Επίσης έχει διαμηνύσει στους Πολέμη και Βγενόπουλο ότι υπάρχουν 2-3 επιχειρηματίες ακόμη που "ψήνονται" να βάλουν από 200 χιλ. έως 500 χιλ. ευρώ και με αυτόν τον τρόπο, η "σούμα" να φτάσει στα 4,5 με 5 εκατ.

* Αυτά τα χρήματα μπορούν να διευθετήσουν σε πρώτη φάση το πρόβλημα με την UEFA και να δοθούν κάποια από τα οφειλόμενα στους παίκτες. Ταυτόχρονα, έχοντας μεγαλύτερη άνεση χρόνου μπορεί να γίνει ένας νέος κύκλος επαφών με νυν μετόχους εξετάζοντας το ενδεχόμενο να "ψηθούν" και να ενεργοποιηθούν. Κι ό,τι προκύψει...

* Εξτρα θα είναι και το ποσό που θα μαζευτεί από τα... μεσαία κοινωνικά στρώματα που τους δίνεται το δικαίωμα να δώσουν μίνιμουμ 100 ευρώ και υπό προϋποθέσεις να μπορούν να τα βάζουν στο σύλλογο κάθε χρόνο.

* Κατόπιν θα επιχειρηθεί το πιο σημαντικό βήμα από τη στιγμή που η "κάνουλα" έχει "στεγνώσει" και οι μέτοχοι δεν είναι πια και τόσο "χουβαρντάδες". Εχοντας κάνει σχετική μελέτη και δείγμα με συγκεκριμένα νούμερα που αφορούν στα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού, προέκυψε ότι είναι εφικτό να βρεθούν από 8 έως 12 χιλιάδες φίλοι του "τριφυλλιού" που μπορούν να διαθέσουν από 1.000 ευρώ για να αγοράσουν μετοχές της ομάδας. Και να βάζουν αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο, δίνοντας στην ομάδα έσοδα από 8 έως 12 εκατ. ευρώ, ή αν θέλετε 10 εκατ. ευρώ μέσο όρο.

* Πρόκειται για πλάνο μεσομακροπρόθεσμο (που έλεγε και μια ψυχή) και που μπορεί να ξεκινήσει από το προσεχές καλοκαίρι ή και νωρίτερα. Εχει συζητηθεί μάλιστα να γίνει η δέουσα διαφημιστική καμπάνια με άξονα τη σωτηρία του συλλόγου και "δέλεαρ" τη συμμετοχή στα κοινά του και την απόλ

Keywords
Τυχαία Θέματα