«Πενηντάρισε» ο Stamkos των Λάιτνιγκ

Οι Τάμπα Μπέι Λάιτνινγκ συνέτριψαν με 6-1 τους Μπόστον Μπρούινς και ο Steven Stamkos συμπλήρωσε πενήντα γκολ.

Στα πρώτα 4:31, οι «μπολτς» προηγήθηκαν με 3-0 σε βάρος του Marty Turco. Αφού σκόραραν οι Tom Pyatt, Nate Thompson και Ryan Shannon, o Tim Thomas αντικατέστησε τον αρχικό τερματοφύλακα μετά το 4-0 του Victor Hedman, αλλά δέχθηκε δύο ακόμα γκολ

από τον Stamkos.

Ο σκοπιανικής καταγωγής Καναδός επιθετικός έφτασε έτσι τα πενήντα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί παραδοσιακό ορόσημο του NHL. Αν μη τι άλλο, η πρώτη εμφάνιση του Turco σαν βασικός γκολκίπερ εξελίχθηκε σε… τραγωδία, αλλά ο rookie, Dustin Tokarski, πήρε τη πρώτη νίκη της καριέρας του. Μάλιστα, για ένα σουτ του Jordan Caron δεν κατέγραψε επίσης το πρώτο του shutout.

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο, οι κάτοχοι του Stanley Cup έχασαν τρία σερί ματς. Έτσι έμειναν στους 83 βαθμούς, δύο παραπάνω από τους Ότουα Σένατορς που ακολουθούν στην Northeast, ενώ διατήρησαν την δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας της λίγκας.

Από την άλλη, οι «μπολτς» άθροισαν 71 βαθμούς. Πλέον απέχουν επτά από την προνομιούχα οκτάδα της Ανατολής έχοντας ακόμα 13 παιχνίδια στο πρόγραμμα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα