Το άλλοθι της κρίσης και οι... αόρατοι εχθροί

Το βράδυ της Κυριακής (11/03) ο Δημήτρης Χονδροκούκης μάς γύρισε αρκετά χρόνια πίσω, τότε που όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι περίμεναν διακρίσεις στα μεγάλα ραντεβού του κλασικού αθλητισμού.

Ο Έλληνας άλτης με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην Πόλη μάς χάρισε την ελπίδα ότι έστω και κάτω από συνθήκες μνημονίου οι Έλληνες αθλητές μπορουν να έχουν αναλαμπές ικανές να μας προσφέρουν συγκινήσεις σε σημαντικές διοργανώσεις.

Κυρίως τώρα που πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου η επιτυχία του πρωταθλητή μαςίσως αποτελέσει ξυπνητήρι για την πολιτεία που συνεχίζει να έχει ως άλλοθι την οικονομική κρίση για να δικαιολογεί την αδιαφορία της για ερασιτέχνες αθλητές, που προσπαθούν αβοήθητοι να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία στο εξωτερικό.

Ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στο να εκδώσει ανακοίνωση την Τρίτη (13/03) με την οποία ουσιαστικά μιλάει για άνθηση του ελληνικού αθλητισμού (!), σε εποχή οικονομικής κρίσης, τονίζοντας μάλιστα ότι προσβλέπουν αλλού τα δημοσιεύματα ότι είναι αβοήθητοι οι Έλληνες αθλητές. Δυστυχώς, όμως για τον κ. Γενικό Γραμματέα αυτές τις απόψεις δεν τις εκφράζουν δημοσιογράφοι αλλά οι ίδιοι αθλητές.

Ας θυμηθεί ο κ. Μπιτσαξής τι δήλωσε ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατά την άφιξή του τη Δευτέρα (12/03) στο «Ελ. Βενιζέλος». Ότι οι συνθήκες προετοιμασίας του είναι απαράδεκτες και πως το προηγούμενο καλοκαίρι οι εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά ήταν κλειστές και δεν μπορούσε να προπονηθει. Κι αυτές οι δηλώσεις, άραγε, είναι βαλτές;

Αντί να καθίσει ο κ. Μπιτσαξής μαζί με τον κ. Γερουλάνο να βοηθήσουν από κοινού αυτά τα παιδιά να προετοιμαστούν κατάλληλα για το μεγάλο ολυμπιακό ραντεβού του καλοκαιριού, εκδίδουν ανακοινώσεις ψάχνοντας να βρουν αόρατους εχθρούς που θέλουν να αμαυρώσουν το... υποτιθέμενο έργο που προσφέρουν. Αλλά δυστυχώς γι' αυτούς αυτοί που τους αμφισβητούν είναι οι ίδιοι οι αθλητές και οι προπονητές τους.

Ας διαβάσει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τη δήλωση του πατέρα και προπονητή του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκου, ο οποίος τόνισε ότι δε δικαιούται πολιτικός να συγχαρεί Έλληνα αθλητή. Κι αυτός τα είπε για να χαλάσει την εικόνα της (μνημονιακής) κυβέρνησης ή μήπως επειδή έχει βιώσει την αδιαφορία στο πετσί του;

Δυστυχώς κάποιοι δείχνουν να είναι αμετανόητοι και να ενδιαφέρονται μόνο για το ίματζ τους, αντί να έχουν τη διάθεση να προσφέρουν έργο. Το θέμα δεν είναι προσωπικό κανενός αθλητή με τον κ. Μπιτσαξή ή τον κ. Γερουλάνο. Απλά είναι υπόθεση κακής νοοτροπίας μιας κυβέρνησης που αντι να δει τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ως μια ευκαιρία να προβληθεί θετικά η χώρα μας, αδιαφορεί επιδεικτικά προβάλλοντας ως άλλοθι την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας για να μη κάνει τίποτα γι'΄αυτά τα παιδιά που δίνουν και τη ψυχή τους για να ανέβουν στο βάθρο.

Γιατί παλιά υπήρχε η δικαιολογία ότι κυνηγούσαν τις διακρίσεις, επειδή έπαιρναν υψηλά πριμ, διορίζονταν στο δημόσιο και είχαν και φορολογικές απαλλαγές. Τώρα που έχουν κοπεί όλα αυτά μαχαίρι για ποιο λόγο προσπαθούν; Απλως, για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα