Τζαμπάρ: «Να γίνεται επιστήμονες»

Ο κατά πολλούς κορυφαίος σέντερ όλων των εποχών, Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, επισκέφθηκε σχολείο του Σικάγο και συμβούλευσε τα παιδιά να γίνουν επιστήμονες και όχι μπασκετμπολίστες.

Μπορεί να αγωνίστηκε για είκοσι χρόνια στο ΝΒΑ και να πέτυχε... 38,387 πόντους με τις φανέλες των Λος Άντζελες Λέικερς και των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά ο 6-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θεωρεί πως ο «μαγικός» κόσμος μπορεί να «απορροφήσει» όλα τα παιδιά που έχουν σχετικές φιλοδοξίες. Άλλωστε ο Τζαμπάρ διατηρεί πλέον... κυβερνητική

θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Υπάρχουν μόλις 450 δουλειές στο ΝΒΑ και μερικές θέσεις είναι πιασμένες. Από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες δουλειές στην επιστημονική κοινότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος αθλητής σε μαθητές ενός σχολείου στο Σικάγο.

Μάλιστα αιτιολόγησε την άποψή του: «Τόσοι νέοι άνθρωποι θέλουν να μπουν στον χώρο του αθλητισμού και της διασκέδασης. Στην δική μου γειτονιά, το 90% των νεαρών έχουν ινδάλματα τους Λεμπρόν Τζέιμς και Jay-Z. Δεν καταλαβαίνουν πόσες δυνατότητες έχουν μακριά από αυτούς τους χώρους».

Ταυτόχρονα, ο Τζαμπάρ μοίρασε στα παιδιά το τελευταίο του βιβλίο, το οποίο έχει τίτλο: «What Color is My World: The Lost History of African Americans Inventors». Με αυτό φιλοδοξεί να περνά διαρκώς τα... μηνύματά του στα ανήλικα παιδιά που επισκέφθηκε, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα