O Πούτιν παίρνει ελικόπτερο για να μετακινείται στο Κρεμλίνο

08:40 18/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι Μοσχοβίτες ξεκινώντας να πάνε στη δουλειά τους γνωρίζουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη των ατέλειωτων μποτιλιαρισμάτων. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας οι δρόμοι της ρωσικής πρωτεύουσας δεν διαφέρουν στο παραμικρό από ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ. Δεκάδες χιλιαδες αυτοκίνητα ακινητοποιημένα και εκατομμύρια οδηγοί να περιμένουν με τις ώρες για να διανύσουν ελάχιστα μέτρα.

Για να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη αυτό, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι στο εξής θα κάνει τις μετακινήσεις του από και προς το Κρεμλίνο με ελικόπτερο

- και πιο συγκεκριμένα με Mi-8.

Πολλοί Ρώσοι οδηγοί ανακουφίστηκαν καθώς στο σύνολό τους εγκλωβίζονταν σε καθημερινή βάση στο μποτιλιάρισμα που δημιουργούσε η προεδρική αυτοκινητοπομπή. Την ίδια ώρα, πολλοί έσπευσαν να επικρίνουν την επιθυμία του Ρώσου προέδρου να μετακινείται μέσω εναέριας οδού όταν έμαθαν για την κατασκευή ελικοδρόμιου στο ιστορικό συγκρότημα του Κρεμλίνου.

Ιστορικοί τέχνης, αρχιτέκτονες και ειδικοί στα μνημεία έσπευσαν να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει «το φαινόμενο του κύματος αέρα που δημιουργείται όταν ένα ελικόπτερο απογειώνεται και προσγειώνεται». Μάλιστα η διοίκηση του μουσείου του Κρεμλίνου είχε εξαρχής απορρίψει ένα τέτοιο σχέδιο, εν συνεχεία όμως άλλαξε γνώμη. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Πούτιν δεσμεύθηκε ότι το ελικόπτερο δεν θα προκαλέσει την ελάχιστη ζημιά, καθώς «όλες οι πιθανές επιπτώσεις για την αρχιτεκτονική υπολογίστηκαν ακόμα και χρησιμοποιώντας βαρύ αεροσκάφος, όπως το Mi-8, δεν θα προκληθεί καμία ζημιά στα ιστορικά κτίρια».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα