Αντιστέκεται το ΑΠΟΕΛ

20:13 2/2/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 20η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα 2-0
Γήπεδο: "ΓΣΠ"

Στο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας, "ΓΣΠ", το ΑΠΟΕΛ πήρε σπουδαία νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από την πρωτοπόρο Ανόρθωση που παίζει αύριο με τον Ολυμπιακό

Λευκωσίας. Δέκα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε προβάδισμα χάρη σε κεφαλιά του Αλεξάνδρου και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μπιτόν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για το ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Σέρζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Κλουκόφσκι, Μαντούκα (86' Μπίτον), Μοράις, Τζιόλης (72' Μπέκμαν), Αλεξάνδρου, Πίντο, Μπούντιμιρ (77' Χαραλαμπίδης).
Νέα Σαλαμίνα (Μιρσάντ Γιόνουζ): Μπλάζιτς, Γκράιμς, Γκρασλ, Μπενίτεθ, Μοντέστ, Αλίμι, Λαμπρόπουλος, Σόουζα, Εγγλέζου (46' Γκρέι), Ρόκε (59' Όπερ), Σοτίροβιτς.

Παραλίμνι-Ομόνοια 0-1
Γήπεδο: "Τάσος Μάρκου"

Η Ομόνοια μετά την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική ήθελε επειγόντως να επιστρέψει στις επιτυχίες και τα κατάφερε επικρατώντας με 1-0 μέσα στο Παραλίμνι. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 66ο λεπτό ο Αντρέ Άλβες ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Χογκ και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για την Ομόνοια. Στο 89ο λεπτό ο Αντρέ Άλβες έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα δικά του γκολ αλλά και της ομάδας του όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι. Το Παραλίμνι έχασε το αήττητο που κρατούσε από την αρχή του 2013.

Παραλίμνι (Τον Κάανεν): Χογκ, Μουλαζίμης, Άντερσον, Κωνσταντίνου, Μιλιάζες, Κριβοκάπιτς (86' Σταθάκης), Ντάμεν, Ζε Βίτορ, Γιακούμπου (75' Όραβετς), Λανγκλέ (46' Άντερσον), Μρντάκοβιτς.
Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Λεβίτα, Χαραλάμπους, Σκαραμοτσίνο, Αλαμπί, Λεάντρο, Ζοάο Άλβες (88' Ντανιέλσον), Σκέμπρι (76' Αγκουιάρ), Χριστοφή (76' Φρέντι), Εφραίμ, Αντρέ Άλβες.

Δόξα-Απόλλων 0-0
Γήπεδο: "Αμμόχωστος"

Έπειτα από μια μέτρια εμφάνιση ο Απόλλων έμεινε στο 0-0 με την Δόξα και για έβδομη σερί αγωνιστική δεν κερδίζει με την προσπάθεια του για είσοδο στο πρώτο γκρουπ των play offs να δυσκολεύει αρκετά. Μάλιστα η Δόξα Κατωκοπιάς με την εμφάνιση της δικαιούταν κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Νέγκρι, Πίνα, Σιόντης, Αντρέ, Καστανέϊρα, Φερνάντες, Χατζίπουλιτς, Τροτέιρο, Φοφάνα (90' Ακινσόλα), Λεάντρο, Περέϊρα.
Απόλλων (Νίκκι Παπαβασιλείου): Βάλε, Λόπες (49' Παουλίνιο), Μερκής (49' Μαρκόσκι), Χαραλάμπους, Βασιλείου, Παρλόφ, Κωνσταντίνου, Θεοδωρίδης, Σούρτου, Γκαρσία, Σουάνης (74' Φροξύλιας).

Πάφος-Αλκή 1-4
Γήπεδο: "Παφιακό"

Με τον Καφού να σκοράρει δυο φορές (56', 71') και τους Γκλιγκόροφ (41') και Πινσέλι (50') από μια η Αλκή πέρασε εύκολα από το Παφιακό επικρατώντας της Α.Ε. Πάφου με 4-1 και ανάσανε βαθμολογικά. Από την άλλη, η Πάφος που μείωσε προσωρινά σε 1-2 με τον Μπαλού, βλέπει να χάνεται η μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού και σιγά σιγά θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι του χρόνου πιθανόν να αγωνίζεται στη Β' Κατηγορία.

Πάφος (Σάσα Γιοβάνοβιτς): Πρίφτης, Φυλακτού (52' Βοσκαρίδης), Ιωάννου, Ταλ, Γαρπόζης, Δημοσθένους (80' Π. Φιλίππου), Σιέλης, Μπαλού, Μακρής (65' Βαρναβίδης), Μαρσελίνο, Μπασόφ.
Αλκή (Νεόφυτος Λάρκου): Γιωργαλλίδης, Γκλιγκόροφ, Καπιλότο, Σανταμαρία, Φούσκο, Καφού, Φαράν (58' Άσπας), Στέλβιο, Σίντνεϊ, Πινσέλι (88' Γ. Φυλακτού), Βασκονσέλος (86' Μάρκοβιτς).

ΑΕΛ-Αγία Νάπα 2-0
Γήπεδο: "Τσίρειο"

Η ΑΕΛ επικράτησε με σκορ 2-0 της Αγίας Νάπας, και διατήρησε απόσταση από την Ομόνοια, στην μάχη της τετράδας. Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα τα βρήκε σκούρα απέναντι στους μαχητικούς φιλοξενούμενους, ωστόσο κατάφερε με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, με Βουό στο 61' και Ορλάντο Σα στο 75', να πάρει τους τρείς βαθμούς της νίκης.

ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Ντεγκρά, Τζούνιορ, Μαϊκόν, Ουόν, Ελευθερίου, Νικολάου, Σακέτι, Σέρτζιο (56' Μοντέϊρο), Μπεμπέ (81' Άντο), Βοού, Σα.
Αγία Νάπα (Νίκος Κολομπούρδας): Χρυσοστόμου, Πέσο, Τζίνιο (80' Σολωμού), Μπαρμπούδης, Τζάκσον (72' Μέρτακκας), Πιερέττης, Λάζιτς, Σοάρες, Κολοκούδιας, Κατσής (85' Σωτηρίου), Αφόνσο.

Η 20η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια

ΑΕΚ Λάρνακας-Εθνικός Άχνας (17:00)

Ανόρθωση-Ολυμπιακός (18:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα