«Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε…»

20:01 15/1/2012 - Πηγή: AEK365

Για την πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση στην ΑΕΚ μίλησε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή» ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο Dimi αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα της Ενωσης και ουσιαστικά δήλωσε ότι δεν ξέρει αν θα αντέξει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, αν και υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια παρά τα όσα βιώνουν οι παίκτες.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή»:

Η ιστορία του δεν μοιάζει

και πολύ με όλων των υπόλοιπων Ελλήνων παικτών που αναδεικνύονται σε κάποιες μεγάλες ομάδες. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος χρειάστηκε να πατήσει τα 30 και βάλε... για να παίξει σε μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ, και για να γίνει ουσιαστικά γνωστός στο κοινό της Ελλάδας. Μέχρι τότε, οι μυημένοι ποδοσφαιρόφιλοι γνώριζαν απλώς για ένα Ελληνόπουλο, που είχε φύγει μικρός από την Καλαμάτα και δοκίμασε την τύχη του αρχικά στην Πορτογαλία και έπειτα στην Ελλάδα.Είχαν υπόψη τους για έναν γκολκίπερ που έκανε πολύ καλές σεζόν στη Χάρτπουλ, που έφθασε να παίζει στο «Όλντ Τράφορντ» και να αποκλείει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη φανέλα της Κόβεντρι και που έζησε την έχθρα της Ουαλίας με τη Σουόνσι και την Κάρντιφ. Όταν πήρε την απόφαση να γυρίσει στην Ελλάδα, ο Dimi συνάντησε κλειστές πόρτες! Μόνο η Κέρκυρα ενδιαφέρθηκε σοβαρά για εκείνον και τον εμπιστεύτηκε. Χρειάστηκαν μερικοί μόνο μήνες για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι ότι είχαν κάνει μεγάλο λάθος. Η ΑΕΚ τελικά φρόντισε να το διορθώσει πρώτη, βάζοντάς τον στο δυναμικό της.

- Στην ΑΕΚ υπέγραψες συνειδητά, γνωρίζοντας τα μεγάλα της οικονομικά προβλήματα;

«Σίγουρα δεν ήμουν αφελής. Γνώριζα τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ, όπως γνωρίζω και τα προβλήματα που έχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες. Είναι όμως μία μεγάλη ομάδα και ήθελα να δοκιμάσω ν' αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα. Ένιωθα απόλυτα έτοιμος γι' αυτό. Ίσως να μην περίμενα να είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση, όμως δεν μπορώ να πω ότι δεν ήξερα για τα προβλήματα».

- Στην Αγγλία αλήθεια είχες ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα;

«Όχι, ποτέ, και είναι μία μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα αυτή. Στην Αγγλία, ακόμη και αν υπάρξουν ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα, φροντίζει η ίδια η Ομοσπονδία να πληρώνει τους ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που θα έχουν έπειτα οι ομάδες».

- Βλέπουμε, πάντως, ότι κάνετε μιαν αξιοπρεπέστατη πορεία στο πρωτάθλημα.

«Δεν μας λυγίζουν τα προβλήματα όπως φαίνεται και αυτό το καταφέρνουμε διότι τα αφήνουμε μακριά από τις τέσσερις γραμμές. Είναι σημαντικό αυτό».

- Θέλεις να μου πεις ότι δεν σας επηρεάζουν καθόλου;

«Τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα πάντοτε επηρεάζουν όλες τις ομάδες και όλους φυσικά του ποδοσφαιριστές. Είναι λογικό. Μιλάμε για επαγγελματίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μεγάλα προβλήματα ξεκινούν όταν έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα. Εκεί διογκώνεται το πρόβλημα. Σ' εμάς, ευτυχώς, τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα είναι καλά. Σίγουρα καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είνα
Keywords
Τυχαία Θέματα