Έγραψε ιστορία η Νάπολι

23:40 7/12/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 1ος ΟΜΙΛΟΣ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΝΑΠΟΛΙ: 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: «Ελ Μαδριγάλ»

Την πρόκριση της στην φάση των νοκ-άουτ πανηγύρισε η Νάπολι, καθώς νίκησε με 2-0 την Βιγιαρεάλ μέσα στο «Μαδριγάλ» καταλαμβάνοντας την 2η θέση του 1ου ομίλου με έντεκα βαθμούς, ενώ οι Ισπανοί έμειναν 4οι χωρίς βαθμό. Η

Νάπολι απείλησε στο 5' με τον Λαβέτσι να πασάρει στον Ζουνίγκα που σούταρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ μπλόκαρε. Η Βιγιαρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 6' όταν ο Ντε Γκουζμάν τροφοδότησε τον Ρούμεν, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ντε Σάνκτις. Οι Ισπανοί απείλησαν στο 12' όταν ο Πέρεθ τροφοδότησε τον Ρούμπεν, ο οποίος σούταρε από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ. Η Νάπολι «άγγιξε» το γκολ στο 17' όταν ο Ζουνίγκα σέντραρε από τα αριστερά για τον Καβάνι, αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ νίκησε τον Ουρουγουανό σε τετ α τετ. Η Νάπολι «φλέρταρε» με το 0-1 στο 26' όταν ο Χάμσικ τροφοδότησε τον Γκάργκανο που σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η Βιγιαρεάλ απάντησε στο 29' όταν ο Σένα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για τον Ρούμπεν που έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ. Οι Ισπανοί σκόραραν στο 34' με τον Ρούμπεν μετά από μπαλιά του Ντε Γκουζμάν, όμως ο διαιτητής ορθώς ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 40' όταν ο Καβάνι πάσαρε στον Χάμσικ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ, αλλά πλάσαρε άστοχα. Η Βιγιαρεάλ «άγγιξε» το 1-0 στο 47' όταν ο Νιλμάρ τροφοδότησε τον Πέρεθ που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 52' όταν ο Λαβέτσι σούταρε άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 54' οι Ισπανοί έχασαν καλή ευκαιρία όταν ο Σένα τροφοδότησε τον Ντε Γκουζμάν που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Νάπολι άγγιξε το γκολ στο 61' όταν ο Καβάνι τροφοδότησε τον Ινλέρ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ έδιωξε σε κόρνερ. Η Νάπολι πήρε το προβάδισμα στο 65' όταν ο Χάμσικ πάσαρε στον Ινλέρ, ο οποίος με δεξί «κεραυνό» από τα 17 μέτρα έκανε το 0-1. Οι Ιταλοί «κλείδωσαν» την νίκη-πρόκριση στο 77' όταν ο Ζουνίγκα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Καβάνι, ο οποίος με τακουνάκι βρήκε τον Χάμσικ που με πλασέ νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Η Βιγιαρεάλ «φλέρταρε» με το γκολ στο 84' όταν ο Ρούμπεν σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Ζαπάτα (76' Ροντρίγκεθ), Άνχελ, Μουσάσιο, Οριόλ, Σένα (74' Μορένο), Μπρούνο, Πέρεθ, Νιλμάρ (65' Καμούνας), Ντε Γκουζμάν, Ρούμπεν.

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζο, Ινλέρ, Γκάργκανο, Ζουνίνγκα (90+2' Γκράβα), Χάμσικ (79' Τζεμαϊλί), Λαβέτσι, Καβάνι (82' Πάντεφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα