Η ΑΕΚ περιμένει πάνω από 3,8 εκατ. ευρώ

11:57 10/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε μία εποχή που η ΑΕΚ κυνηγά το ευρώ με το... τουφέκι, και μάλιστα από απόσταση, άπαντες έχουμε γίνει... λογιστές. Εν πρώτης λογικό να συμβαίνει, αφού η ομάδα παίζει τις επόμενες ημέρες την ύπαρξή της. Από την άλλη είναι τραγικό να βιώνει αυτός ο σύλλογος όλο αυτό το βάσανο.

Όπως σας αποκάλυψε το aek365, την Πέμπτη, υπάρχει η σκέψη να ζητηθεί από τον Ντέμη Νικολαϊδη παρέμβασή του προκειμένου ο Αλ Σουντάιρι να δανείσει ακόμη 350.000 ευρώ, αφού υπάρχει το

περιθώριο να δεσμευθεί το συγκεκριμένο ποσό, έπειτα από τη νέα σύμβαση που συμφωνήθηκε με τη Σούπερ Λίγκα. Από τη διοργανώτρια αρχή όμως η ΑΕΚ έχει να περιμένει αρκετά λεφτά. Στο μέλλον βέβαια και όχι τώρα που τα έχει ανάγκη, αλλά η ουσία είναι ότι έχει να περιμένει. Πιο συγκεκριμένα ελπίζει να βάλει στα ταμεία της πάνω από 3.800.000 ευρώ! Το ποσό δεν είναι συγκεκριμένο, αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους πόντους που θα συγκεντρώσει η ομάδα ως το φινάλε του πρωταθλήματος.

Με τη σύμβαση λοιπόν της Σούπερ Λίγκα οι ομάδες θα μοιραστούν 40 εκατ. ευρώ και αυτό το ποσό θα μοιραστεί στις ομάδες με συγκεκριμένα τέσσερα κριτήρια. Για την ΑΕΚ τα κριτήρια είναι τα εξής: Η Ένωση θα λάβει 2,3 εκατ. ευρώ βάση της εμπορικότητά της, αφού την έχουν τοποθετήσει στην τρίτη θέση αυτής της κατηγορίας πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον θα μπουν 670.000 ευρώ στα ταμεία της βάση αυτής της σύμβασης, από το 25% του συνολικού ποσού που θα μοιραστεί στις ομάδες και το οποίο διαιρείται με το 16 (ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα). Το τρίτο κριτήριο και το πιο σημαντικό πλέον είναι οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει η ομάδα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Συγκεκριμένα για κάθε βαθμό που κερδίζει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα βάζει και 16.000 ευρώ στα ταμεία της! Βαθμός και 16.000 ευρώ δηλαδή! Εφόσον η ομάδα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς στην κανονική διάρκεια (τώρα έχει 38) θα κερδίσει 800.000 ευρώ. Είναι το μίνιμουμ του κέρδους που υπολογίζουν στη διοίκηση, ελπίζοντας φυσικά να ξεπεράσει η ομάδα τους 50 βαθμούς. Από εκεί και πέρα κάθε πόντος είναι και... δώρο. Εύλογα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό για τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ είναι κάθε βαθμός που κερδίζει η ομάδα στις αγωνιστικές που απομένουν, ξεκινώντας από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα τέταρτο κριτήριο εσόδων από τη Σούπερ Λίγκα, στο οποίο δυστυχώς η ΑΕΚ δεν συμμετέχει, αφού χρήματα παίρνουν ως μπόνους οι πρώτες δύο ομάδες που θα τερματίσουν στη βαθμολογία στην κανονική περίοδο. Και η ΑΕΚ έχει μείνει λίγο μακριά.

Συνοψίζοντας η ομάδα για την ώρα έχει σίγουρα 2,3 εκατ. ευρώ λόγω εμπορικότητας, 670.000 ευρώ λόγω συμμετοχής στην ουσία στο πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα μπορεί να λάβει πάνω από 800.000 ευρώ εφόσον δεν... αυτοκτονεί αγωνιστικά ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Φυσικά να τονίσουμε, ξανά, πως αυτά τα χρήματα υπολογίζονται για το ΜΕΛΛΟΝ! Η ΑΕΚ καίγεται να βρει ρευστό ΤΩΡΑ. Αν δεν συνδράμουν δηλαδή οι μέτοχοι να ξεφύγει η ομάδα από τον... γκρ

Keywords
Τυχαία Θέματα