Η ΑΚΤΩΡ πήρε την ΑΕΓΕΚ για... ένα ευρώ

15:32 23/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΚΤΩΡ απέκτησε το 80% των μετοχών της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική πληρώνοντας... ένα ευρώ!

Αυτό γνωστοποίησε την Τρίτη η μητρική ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από ερώτημα της δεύτερης για το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η εισηγμένη με τους δανειστές της ΑΕΓΕΚ.

Μάλιστα, στην απάντηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ γίνεται γνωστό ότι η απόκτηση ποσοστού 4,992% της μητρικής ΑΕΓΕΚ έγινε με τίμημα 200.000 ευρώ.

«Για την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές, το τίμημα είναι 1 €, και για την απόκτηση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΑΕ, το τίμημα είναι 200.000 €» αναφέρεται στην απάντηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

«Η επιλογή της ΑΚΤΩΡ, για μη συμμετοχή στη διοίκηση της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ παρά μόνο μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, κορμός της συμφωνίας, υλοποιείται με έκδοση προνομιούχων μετοχών άνευ ψήφου» σημειώνεται.

«Δεδομένου ότι η ΑΚΤΩΡ έχει αναλάβει μόνο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ για την εκτέλεση των έργων της καμία επίπτωση δεν υπάρχει ούτε στο ανεκτέλεστο αλλά ούτε και στην οικονομική θέση της ΑΚΤΩΡ» καταλήγει η επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα