Νεκροί 9 μαθητές από κατολίσθηση

22:53 4/10/2012 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 9 μαθητές είναι νεκροί από τους 18 που καταπλακώθηκαν από το χώμα και τα ερείπια δημοτικού σχολείου στη νοτιοδυτική Κίνα έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο χωριό τους, το Ζενέ, στην επαρχία Γιουνάν.

Εκτός από το δημοτικό σχολείο Τιαντού στο Ζενέ καταπλακώθηκαν και δύο κοντινά σπίτια από το χώμα και τα ερείπια μετά την κατολίσθηση, διευκρίνισε η ίδια υπηρεσία.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν το απόγευμα τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια του σχολείου, όπως και στα κοντινά σπίτια, όπου αγνοείται επίσης η τύχη ενός ενήλικα.

Σύμφωνα

με την ίδια υπηρεσία, τρεις άνθρωποι κατάφεραν πριν από την κατολίσθηση να εγκαταλείψουν το ένα από τα δύο σπίτια που καταστράφηκαν και να γλιτώσουν.

Ο τοπικός αξιωματούχος για θέματα παιδείας Λιου Λεχουά δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι από την κατολίσθηση αυτή δημιουργήθηκε ανάχωμα που έφραξε κοντινό ποταμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας λίμνης, η οποία απειλούσε να πλημμυρίσει ένα χωριό.

Η ορεινή αυτή περιοχή είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από μια σειρά σεισμών, από τους οποίους είχαν χάσει τη ζωή τους 81 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί περίπου 800.

Keywords
Τυχαία Θέματα