Πιλάβιος: Θα μείνω όσο αντέχω

10:50 22/10/2011 - Πηγή: AEK365

Για την θέση του προέδρου της ΕΠΟ χρειάζεται να έχει κανείς πολλές αντοχές, κατά τον Σοφοκλή Πιλάβιο ο οποίος αποκάλυψε πως θα παραμείνει στην θέση του όσο αντέξει. Μάλιστα ο Πιλάβιος υπογράμμισε πως δεν νιώθει πικρία για κανέναν λέγοντας πως αν δεν ήθελε δεν θα γινόταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό ΟΠΑΠ TV, ο Πιλάβιος μίλησε για:
Το αν έχει ακόμα αντοχές: Όταν δεν αντέχω πια θα φύγω.

Όσο αντέχω θα μείνω. Απλά πράγματα. Χρειάζονται πολλές αντοχές. Δεν έρχεται κανείς να σου πει κάτι για το καλό του ποδοσφαίρου, έρχεται να σου πει κάτι για το δικό του καλό. Αυτό το έχουμε ως Έλληνες. Όταν κάποιος λέει κάτι, πρέπει να δεις αν το λέει συμβουλευτικά ή αν το λέει για δικό του συμφέρον. Αυτό είναι το πιο δυσάρεστο και το βιώνω καθημερινά.
Το αν νιώθει πικρία για κάτι ή για κάποιον: Πίκρα δεν έχω καμία. Ο καθένας κάνει επιλογές στην ζωή. Αν δεν ήθελα, να μην γινόμουν πρόεδρος στην ΕΠΟ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν ήξερα τι ακριβώς με περίμενε.
Το τι συναισθήματα του προκαλεί η πρόκριση της Εθνικής στο Euro: Πρώτα απ' όλα νιώθουμε περήφανοι. Όπως όλοι οι Έλληνες. Η προοπτική αυτής της ομάδας είναι και οι επόμενες διοργανώσεις. Ανοίγονται πολύ καλές προοπτικές να πάμε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 αλλά και στο Euro 2016 που θα γίνει στη Γαλλία. Για το πρώτο έχουμε και μια καλή κλήρωση ενώ το 2016 θα είναι ένα Euro με 24 ομάδες. Υπάρχουν προοπτικές για να είμαστε σε αυτά τα μεγάλα ραντεβού. Πλέον μετράνε ακόμα και τα γκολ αλλά και τα φιλικά. Κυνηγάμε τη νίκη μέχρι το τέλος και το δείξαμε στη Γεωργία. Μας έκανε και το 1-1 αλλά κυνηγήσαμε το γκολ της νίκης.
Το εάν η εικόνα της Εθνικής συνάδει με αυτήν του ελληνικού ποδοσφαίρου: Στην Εθνική παίζουν οι καλύτεροι παίκτες και γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μπορεί να μην έχουμε το 8ο ή το 9ο πρωτάθλημα στον κόσμο αλλά η Εθνική ομάδα είναι πολύ καλή και μέσα στην 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης.
Το τι θα θέλει να αφήσει ως έργο του όταν θα έχει φύγει πια από την ΕΠΟ: Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Το θέμα της στεγανοποίησης της Εθνικής ομάδας είναι κάτι που το θέλω πολύ. Να έχει η Εθνική ομάδα το δικό της σπίτι.
Τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αποφάσεις που εκκρεμούν: Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να το βλέπουμε ξεκομμένο από την κοινωνία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι το νούμερο ένα στην Ελλάδα όταν είναι και αυτό έκφανση της κοινωνίας. Θεωρώ ότι γίνονται βήματα προς τα μπρος. Αλλάζει σιγά σιγά και η νοοτροπία. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να κοιτάω μπροστά.
Το τι περιμένει για τις αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα στις προσεχείς μέρες:Το θέμα είναι να παιχτεί ποδόσφαιρο κανονικά επιτέλους και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.
Το εάν έχει σκεφτεί να φύγει από την ΕΠΟ και να γυρίσει στην UEFA: Όχι. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτή τη στιγμή, όμως, πολλοί λόγοι με κάνουν να θέλω να παραμείνω εδώ και να παλέψω για τ
Keywords
Τυχαία Θέματα