Σε νόμο της ΕΠΟ «πατάει» ο ΠΑΟ για Λέτο

12:26 31/12/2012 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Αλαφούζος είχε πει πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει την νομική κάλυψη για να προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου του Σεμπάστιαν Λέτο με τους "πράσινους" να στηρίζονται σε νόμο της ΕΠΟ.
Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία ιδιότητα-μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο άρθρο 13 "Σεβασμός-Τήρηση του Συμβολαίου" αναφέρονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να διακοπεί η συνεργασία με έναν

ποδοσφαιριστή. Στις παραγράφους 3α και 3γ αναφέρεται: "Ένα συμβόλαιο μεταξύ επαγγελματία και σωματείου λύνεται οποτεδήποτε, αναίτια και για τα δύο μέρη, λόγω: Φυσικής αδυναμίας του ποδοσφαιριστή για την εκπλήρωση όρων του συμβολαίου, λόγω ολικής ανικανότητας ή θανάτου. Μερικής ανικανότητας του ποδοσφαιριστή, όπως καθορίζεται ειδικότερα στο άρθρο 13 του παραρτήματος Α".
Στο παράρτημα Α, άρθρο 13 με τίτλο "ανικανότητα ποδοσφαιριστή", λοιπόν, τονίζεται: "1. Η ανικανότητα του ποδοσφαιριστή που διαρκεί άνω των οκτώ μηνών για 4ετές συμβόλαιο και άνω των δέκα μηνών για 5ετές συμβόλαιο (ο Λέτο είναι στον τέταρτο χρόνο συνεργασίας κι έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο), αποτελεί νόμιμη αιτία λύσης συμβολαίου από την ΠΑΕ άνευ υπαιτιότητας του ποδοσφαιριστή". Αυτό είναι το πρώτο σκέλος, με τον Λέτο να λείπει ήδη έντεκα μήνες.
Ωστόσο υπάρχει μια ασάφεια καθώς στην παράγραφο 2 αναφέρεται: «Εάν η ανικανότητα συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνα ή προπόνησης ή υπηρεσίας εν γένει του ποδοσφαιριστή προς την ΠΑΕ, ο ανωτέρω καθοριζόμενος χρόνος ανικανότητας διπλασιάζεται".
Στις παραγράφους 3 και 4 προβλέπεται για τη λύση του συμβολαίου, σύσταση επιτροπής με τον σύλλογο και τον παίκτη να ορίζουν από έναν γιατρό και ένας ακόμα θα ορίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, οι οποίοι εντός δέκα ημερών θα ανακοινώνουν το πόρισμα.
Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να εξασφαλίσει τη συναίνεση του παίκτη για τη διακοπή. Αν αυτό δεν συμβεί, θα τα πουν στα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα