Σκοτώθηκε ο υπαρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν

20:43 29/5/2013 - Πηγή: AEK365

Νεκρός έπεσε ο δεύτερος στην τάξη των Πακιστανών Ταλιμπάν από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε θέση στο Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν και σκότωσε συνολικά τέσσερις «μαχητές».

Ο υπαρχηγός Ουάλι αλ Ρεχμάν σκοτώθηκε όταν πύραυλοι που εκτόξευσε το αμερικανικό αεροσκάφος έπληξαν ένα πλινθόκτιστο σπίτι κοντά στην πόλη Μιρανσάχ.

Ήταν επιχειρησιακός διοικητής του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ή Τεχρίκ ι Ταλιμπάν, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν και εμφανιζόταν σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αρχηγού της οργάνωσης Χακιμουλάχ

Μεχσούντ.

Το χτύπημα είναι το πρώτο με drone μετά τις εκλογές στο Πακιστάν, κατά τις οποίες το αμερικανικό πρόγραμμα ήταν ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για «πλήγμα στην εδαφική κυριαρχία» της χώρας.

«Οποιαδήποτε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Πακιστάν και την καταδικάζουμε» ανέφερε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα