Διέλυσε τον Πανιώνιο

Σαρωτικός και σοβαρός ο Παναθηναϊκός πήρε μία ευρεία νίκη με 84-61 επί του Πανιωνίου στο 1ο ματς της ημιτελικής σειράς της Α1. Κορυφαίοι, μίας εξαιρετικής εμφάνισης, οι Διαμαντίδης, Κάρι και Λάσμε...
Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος και επιβλήθηκε άνετα με το ευρύ 84-61.

Με βασικό του όπλο την επιθετική άμυνα και
τη σοβαρότητα, ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ και με τους παίχτες να γνωρίζουν το ρόλο τους στο παρκέ, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν σε πολύ καλή καλή ημέρα, δημιουργώντας μεγάλες φάσεις κατά τη διάρκεια του ματς, ενώ δεν παρέλειψε να σκοράρει όταν χρειάστηκε.

Ο Ραμέλ Κάρι εισέπραξε δίκαια το θερμό χειροκρότημα των οπαδών του Τριφυλλιού, αφού απέδειξε για ένα ακόμα αγώνα ότι είναι δεινός σκόρερ, ενώ συνεργάστηκε άψογα και με τον αρχηγό της ομάδας, μοιράζοντας έξυπνες ασσίστ (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασσίστ). Ο Στεφάν Λάσμε προσέθεσε άλλη μία αρχοντική εμφάνιση, όντας ανίκητος σε άμυνα και επίθεση όσο αγωνίστηκε.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Ο.Α.Κ.Α., την ερχόμενη Παρασκευή στις 20:00, με τους «πράσινους» να θέλουν να κάνουν το 2-0 και να διευκολύνουν το πέρασμά τους στους τελικούς του πρωταθλήματος. Με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, θα είναι το πλέον αναμενόμενο.

Η εικόνα του ματς:

Κέφια από τον Διαμαντίδη

Mε τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Πανιώνιος με τους Αθηναίου, Παππά, Γιάνκοβιτς, Μίλμπορν και Μπούκερ. Το Τριφύλλι ήλεγχε από την αρχή του δεκαλέπτου το ρυθμό και με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Διαμαντίδη, προηγήθηκε με 8-3. Ο Παππάς με σουτ τριών πόντων, μετά από αυτό του Γιάνκοβιτς, μείωσε σε 8-6. Από το λόου ποστ ο Τσαρτσαρής και με νέο τρίποντο ο αρχηγός των «πράσινων» ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο 13-6. Ο Παππάς απάντησε στις 2/2 βολές του Ματσιούλις με τρίποντο και ο Καββαδάς από κοντά νίκησε τον Σχορτσιανίτη για το 15-11. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα στο καλάθι, με αποτέλεσμα οι ψηλοί των δύο ομάδων να κερδίσουν φάουλ και να στηθούν στη γραμμή των βολών (Καββαδάς, Γκιστ, Σχορτσιανίτης). Ο σέντερ των «πράσινων» με ένα εύκολο λέι απ αύξησε το δείκτη του σκορ στο 21-13 και η περίοδος έληξε με 21-14, με 1/2 βολές από τον Πέιν σε κερδισμένο φάουλ που από το ριπλέι φάνηκε καθαρό κόψιμο του Μπράμου.

Επιθετική άμυνα και δοκιμές σε σχήματα

Με την έναρξη του β΄δεκαλέπτου ο Πέιν από μακρινή απόσταση και ο Αγραβάνης με κάρφωμα μείωσαν για τους φιλοξενούμενους. Ο Γκουίν με βολές και ο Ματσιούλις με τρίποντο έδωσαν ξανά διαφορά ασφαλείας στο Τριφύλλι με 26-18. Μετά από έξυπνη ασσίστ του Πέιν, ο Μίλμπορν σκόραρε κάτω από το καλάθι, αλλά τάχιστα ο Λάσμε υποδέχτηκε τη μπάλα από εξαιρετική πάσα του Διαμαντίδη και κάρφωσε εντυπωσιακά με άλλεϋ ουπ. Ξανά ο Πέιν για τον Πανιώνιο πήρε καλάθι και φάουλ, ωστόσο ο Ούκιτς με σουτ τριών πόντων έκανε το 31-23 στη λήξη των 24΄΄. Ο Λάσμε συνεχίζοντας την καλή του εμφάνιση ευστόχησε σε σουτ από μακρινή απόσταση. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να περάσει την μπάλα στο λόου ποστ, ενώ ο Διαμαντίδης τραβούσε πάνω του δύο αντιπάλους, βρίσκοντας στη γωνία τον ελεύθερο συμπαίχτη του. Αυτή τη φορά ήταν ο Ματσιούλις, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, διαμορφώνοντας το 36-23. Ο Κάρι με εξαιρετική προσποίηση εκμεταλλεύτηκε την ασσίστ του Διαμαντίδη και ανέβασε τη διαφορά στο 38-24, κάτω από τη ρακέτα. Με 2/2 βολές από τους Μίλμπορν και Γιάνκοβιτς, ο Πανιώνιος μείωσε προσωρινά, αλλά με το 3ο του τρίποντο στο ματς, ο Διαμαντίδης έκανε το 41-28. Μετά από λάθος του Ούκιτς στην επίθεση, ο Παππάς έφυγε στον αιφνιδιασμό και κάρφωσε για το 41-30, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο, αφού στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν κατάφερε καμία από τις δύο ομάδες να σκοράρει.

«Ομορφιές» από Κάρι και Λάσμε

Ο Ραμέλ Κάρι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην έναρξη του γ΄δεκαλέπτου αφού με 2/2 τρίποντα και μία ασσίστ στον Λάσμε, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει κάτω από το καλάθι για το 49-30. Ο Γιάνκοβιτς με σουτ τριών πόντων μείωσε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους. Ο Τσαρτσαρής με τέσσερις σερί δικούς του πόντους εκμεταλλεύτηκε τα μις ματς, ωστόσο ο Παππάς σκόραρε πάλι με τρίποντο. Πολύ δυναμικά ο Λάσμε από το λόου ποστ κέρδισε καλάθι και φάουλ για το 56-36. Η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας επέτρεψε στον Κάρι να σουτάρει έξω από τα 6.75 ευστοχόντας ξανά, κάτι που έκανε αμέσως και ο Παππάς για τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» έψαχναν το πικ εν ρολ, αλλά γυρνώντας σωστά τη μπάλα έβρισκαν ελεύθερους συμπαίχτες τους για το τρίποντο, κάτι που έκαναν επιτυχώς οι Μπράμος και Κάρι για το 67-41. Με ωραία προσπάθεια από τον Σχορτσιανίτη από το λόου ποστ, το Τριφύλλι έκανε το 71-43 και πριν τη λήξη της περιόδου, ο Γιάνκοβιτς, πατώντας τη γραμμή διαμόρφωσε το 71-45.

Ξεκούραση βασικών και καλό passing game

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να τρέχει και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Ο Γκουίν προσέθεσε παιχνίδι με πλάτη και με λέι απ σημείωσε το 76-47. Η έκβαση του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να δοκιμάσουν διάφορα πρόσωπα και σχήματα. O Aργύρης Πεδουλάκης πέρασε στον αγώνα Ούκιτς και Σκορδίλη, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερο μπάσκετ, αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Πανιώνιος με καλάθι και φάουλ από τον Πέιν και πέντε σερί πόντους από τον Αθηναίου (με τρίποντο και κοντινό σουτ) κατέβασε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους. Ο Ούκιτς με λέι απ έκανε το 82-59 και ο Μπράμος έκοψε αντικανονικά τον Αθανασούλα για το 82-61. Το ματς τελείωσε με 2/2 βολές από τον Σκορδίλη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 84-61.

Tα δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 3, Κάρι 14, Ματσιούλις 10, Ούκιτς 7, Λάσμε11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 2, Γκουίν 4, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 4, Παππάς 14, Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2
Keywords
Τυχαία Θέματα