Philips: Κούρεμα 4.500 θέσεων εργασίας

15:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε «γενναίο κούρεμα» του προσωπικού της προχωρά η Philips, η μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς στην κατασκευή λαμπτήρων.

Η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 4500 άτομα προκειμένου να εξοικονομήσει 800 εκατ. ευρώ. Από αυτές τις περικοπές οι 1400 αφορούν θέσεις εργασίας στην Ολλανδία.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εταιρεία

θα αποσυρθεί από την κατασκευή τηλεοράσεων μέχρι το τέλος του έτους ενώ σημαντική εξοικονόμηση θα γίνει και «από την πώληση περιουσιακών στοιχείων και από άλλες διαρθρωτικές περικοπές» αναφέρει ο επικεφαλής του ομίλου Φρανς βαν Χούτεν.

Ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να έχει σημαντικά κέρδη από τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη του τρίτου τριμήνου έφτασαν τα 368 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (647 εκατ. ευρώ).

Τα αποτελέσματα αυτά δεν ικανοποίησαν τον νέο εκτελεστικό διευθυντή του ομίλου ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Απρίλιο θέτοντας στόχο περιθώριο κέρδους 10-12% επί των εσόδων. Η κερδοφορία του τρίτου τριμήνου άγγιξε «μόλις» το 5,8%. Υπό το πρίσμα της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως ο στόχος αυτός αναθεωρείται πλέον στο 8-10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα