Ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με τα τις δηλώσεις Ορφανίδη

10:22 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα αντιπαράθεση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με αφορμή δηλώσεις του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη για τη στάση που τήρησε ο πρόεδρος Χριστόφιας στα Ευρωπαικά Συμβούλια σε σχέση με το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επέκρινε

τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι φέρει βαρύτατες, όπως είπε, ευθύνες γιατί δεν προάσπισε τα συμφέροντα της Κύπρου.

Δηλαδή, πρόσθεσε, δεν φρόντισε, όταν συνάπτονταν οι συμφωνίες για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους να ζητήσει την ενίσχυση και των Κυπριακών τραπεζών αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος τους δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Σε παρατήρηση ο κύριος Νεοφύτου απάντησε ότι αντί να βλέπουμε το φεγγάρι βλέπουμε το δάκτυλο.

Όταν έχεις Πρόεδρο που δεν μπορεί να διαχειρισθεί τα συμφέροντα του τόπου, πρόσθεσε, τότε έχεις πρόβλημα.

Τις επικρίσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου απέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης.

Σε δηλώσεις επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ακατάλληλος, επειδή δεν ζήτησε ανταλλάγματα όταν συζητούσαν στην Ευρώπη τη σωτηρία της Ελλάδας, τότε, διερωτήθηκε αυτοί που το σκέφθηκαν μόλις σήμερα, τί είναι?

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, πρόσθεσε, είτε δεν το σκέφθηκαν ούτε αυτοί όταν γινόταν η συζήτηση του ελληνικού χρέους είτε το σκέφθηκαν, αλλά προτίμησαν να μην πουν τίποτε για να επωφεληθούν από τις όποιες συνέπειες.

Ο κύριος Κατσουρίδης επανέλαβε ότι αν οι Τράπεζες και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έκαναν τη δουλειά τους τότε δεν θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα.

 τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη
Keywords
Τυχαία Θέματα