Αντεργατικά και σφαγιαστικά τα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ

18:12 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση «είναι αντεργατικά, σφαγιαστικά για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους μισθωτούς του ευρύτερου κρατικού τομέα», σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ.

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρεται σε απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και προσθέτει ότι «η πολλά

υποσχόμενη φιλολαϊκή Κυβέρνηση επικεντρώθηκε στην εξοικονόμηση δαπανών βρίσκοντας την εύκολη λύση της περικοπής μισθών και συντάξεων και περιόρισε την αύξηση των εσόδων της σε μια γενικευμένη αύξηση φορολογιών. Αγνόησε προκλητικά το μέγεθος της φοροδιαφυγής και  πόσο τα μέτρα αντιμετώπισής της θα συνέβαλλαν στην αύξηση των εσόδων του Κράτους και δεν παρουσίασε καμία συγκεκριμένη εισήγηση για την περιλάλητη ανάπτυξη.  Οι χιλιάδες άνεργοι αυτού του τόπου αγνοήθηκαν πλήρως ως να μην αποτελούν πρόβλημα».

«Με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και αυτά που προτείνονται, οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων θα μειωθούν από 27% μέχρι 30%» αναφέρεται και παράλληλα προστίθεται στην ανακοίνωση ότι «ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε οργή και αγανάκτηση.  Δεν αρνηθήκαμε σε καμία περίπτωση να συνεισφέρουμε για το καλό της πατρίδας μας στο βαθμό που μας αναλογεί».

Δεν μπορεί να αναλογεί μόνο στους εργαζόμενους στο δημόσιο όλο το βάρος της σωρείας των οικονομικών προβλημάτων ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ και συνεχίζοντας προσθέτει ότι «κάποιοι συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο και να απολαμβάνουν την προφανή πολυτέλεια που αποκρύπτουν από το δημόσιο.  Ως εργαζόμενοι έχουμε ήδη αποδεχθεί μια απώλεια εισοδήματος που ξεπερνά το 12%, έχουμε επηρεαστεί από όλες τις περικοπές που αφορούσαν το επίδομα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία, ξεχάσαμε κάθε προσαύξηση και κάθε τιμαριθμική αναπροσαρμογή, παρά την ακρίβεια και καλούμαστε και πάλι να συνεισφέρουμε από το εισόδημα μας 15% και πλέον.  Ταυτόχρονα, είμαστε και καταναλωτές και θα επηρεαστούμε όπως όλοι, από τι νέες φορολογίες».

Σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ, «τα απαράδεκτα μέτρα που έχουν προταθεί είναι μέτρα σε βάθος που οδηγούν τους Κρατικούς υπαλλήλους σε απώλεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αφού οι επιπτώσεις τους θα συνεχίσουν μέχρι και την αφυπηρέτησή τους».

«Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι, παρά τις υποσχέσεις του Προέδρου, δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικά τις συντεχνίες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, «οφείλει να πάρει μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για αποτελεσματική εφαρμογή του πόθεν έσχες για τους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους, για φορολόγηση του πλούτου και όχι να προτείνει μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και ειδικά τους χαμηλά αμειβόμενους».
Η ΟΕΛΜΕΚ, καταλήγοντας στην ανακοίνωση, ζητεί άμεση συνάντηση με τις ηγεσίες των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις θέσεις της, «να γίνουν επαρχιακές συνελεύσεις και επισκέψεις στα σχολεία για ενημέρωση των εκπαιδευτικών και να συγκληθεί νέα σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών ο

Keywords
Τυχαία Θέματα