Αποδείξεις ζητά το ΑΚΕΛ για FOCUS

13:02 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ως ΑΚΕΛ έχουμε ερευνήσει και στο παρελθόν τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχουμε βρει οποιαδήποτε σύνδεση και θα πρέπει κάποιοι να αποδείξουν ότι τα όσα λένε είναι αλήθεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουν εκτεθειμένοι, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του “Πολίτη”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΑΚΕΛ

και ΔΗΣΥ, κατέληξαν 2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη εταιρεία FOCUS MARITIME CORPORATION του Μιχάλη Ζολώτα, φίλου και συνεργάτη του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki Ανδρέα Βγενόπουλου την περίοδο 2007-2008 και ότι το ΑΚΕΛ φαίνεται να πήρε τη μερίδα του λέοντος με συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο έφθασε εμμέσως στο κόμμα”.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας (το δημοσίευμα) και διερωτώμαι γιατί πάει και έρχεται, να πω ότι έχουμε ερευνήσει ξανά κατά πόσο αυτά που λέει το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δηλαδή υπάρχει η σύνδεση του ΑΚΕΛ με αυτά που λένε, δεν έχουμε βρει τέτοια σύνδεση και η παράκλησή μου είναι να αποδειχτεί ότι αυτό που καταγράφεται είναι αλήθεια, και αν δεν αποδειχτεί κάποιοι θα μείνουν εκτεθειμένοι γιατί γράφουν πράγματα που δεν τεκμηριώνονται, και είναι απαίτησή μου να αποδείξουν αυτά που λένε, αυτοί που τα λένε”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν η πρακτική στην πολιτική ζωή του τόπου ήταν τα κόμματα να παίρνουν εισφορές από επιχειρήσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα , προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις και με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αυτή η πρακτική θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Θύμισε ακόμη ότι είναι γι’ αυτό το λόγο που το ΑΚΕΛ στήριξε τις αλλαγές στη σχετική νομοθεσία για να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε σκιές αναφορικά με ενδεχόμενη εξάρτηση πολιτικών κομμάτων από τα οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα.

“Ως ΑΚΕΛ έχουμε πει και στο παρελθόν ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και άλλες τροποποιήσεις στη νομοθεσία έτσι ώστε να περιοριστεί αυτό το ενδεχόμενο και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις σχέσεις οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών κομμάτων”, σημείωσε.

“Σε ό,τι αφορά εμάς έχουμε αποφασίσει ότι οι ελεγμένοι λογαριασμοί μας θα δίνονται στη δημοσιότητα και τα στοιχεία θα είναι στη διάθεση του καθενός για να τα ελέγξει και να διακριβώσει αν υπάρχουν τέτοιες σχέσεις ή όχι”, πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι στο δημοσίευμα παρουσιάζονται έγγραφα τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποδεικνύουν ότι το ΑΚΕΛ πήρε εισφορά από την εταιρεία FOCUS, ο κ. Κυπριανού απάντησε: “Θέλω να μας πουν πώς αποδεικνύουν”.

“Λένε ότι το άτομο που πήρε κάποια λεφτά είναι Ακελικός, δηλαδή όποιος Συναγερμικός ή όποιος Δηκοϊκός ή όποιος Εδεκίτης επαγγελματίας κάνει μια δουλειά και παίρνει λεφτά, αυτό σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι τα λεφτά που παίρνει καταλήγουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει;” διερωτήθηκε.

Για το ότι τα χρήματα φαίνεται να δόθηκαν παραμονές προεδρικών εκλογών και ενδεχομένως οι συγκυρίες να ήταν άλλες, ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε αν αυτές είναι συγκυρίες, προσθέτοντας “δηλαδή αν ένα πολιτικό κόμμα θα έπαιρνε βοήθεια από τον οποιονδήποτε, θα έπρεπε να υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις;”.

“Επαναλαμβάνω και επιμένω, θέλουμε να αποδειχτεί και προκαλούμε να αποδειχτεί, δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι επειδή το συγκεκριμένο άτομο ανήκει στο χώρο του ΑΚΕΛ και επειδή το συγκεκριμένο άτομο που είναι επαγγελματίας και ενδεχομένως έχει συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε, έχει πάρει κάποια λεφτά, σημαίνει ότι αυτά τα λεφτά κατέληξαν στο συγκεκριμένο κόμμα, έχουμε διερευνήσει ξανά το όλο θέμα -γιατί πάει και έρχεται- και διερωτώμαι γιατί επανέρχεται κάθε λίγο και λιγάκι “, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα