Αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 24εκ. για υπερωρίες και επιδόματα

17:13 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αποδεσμεύσεις κονδυλίων ύψους 24 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, που αφορούν κυρίως υπερωριακές αμοιβές διαφόρων τμημάτων, καθώς και άλλα επιδόματα, ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η Επιτροπή προχώρησε σε συνοπτική έγκριση των αποδεσμεύσεων γιατί, εξήγησε, «από τη στιγμή που έχουμε στην Κύπρο

την τρόικα, η οποία θα εξετάσει τον τρόπο και τη μορφή καταβολής αυτών των επιδομάτων, αλλά και η Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να παρουσιάσει ένα μνημόνιο αντιμετώπισης της κατάστασης, θεωρούμε ότι πλέον η αποδέσμευση κονδυλίων για τον προϋπολογισμό του 2012 είναι ξεπερασμένη».

Είπε ακόμα ότι «οι μόνοι που κοιμούνται ήσυχοι είναι οι κυβερνώντες, όλοι οι υπόλοιποι ανησυχούν για τη ρευστότητα της οικονομίας».

Εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων ο Βουλευτής Γιώργος Περδίκης είπε ότι Κυβέρνηση και Βουλή «εκδίδουν ακάλυπτες επιταγές», πλήττοντας την αξιοπιστία του κράτους απέναντι σε εργαζόμενους και τάξεις πολιτών.

«Η Βουλή από Κυβερνώσα μετατράπηκε σε ποντιοπιλατική. Νίπτει τας χείρας της, έχει παραδοθεί στη μοίρα που την έχει κατατάξει η αλόγιστη συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στον προϋπολογισμό και την οικονομία» ανέφερε.

Είπε πως είναι σχήμα οξύμωρο, πώς είναι δυνατόν Κυβέρνηση και Βουλή να εγκρίνουν κονδύλια για τα οποία δεν υπάρχει ούτε ευρώ.

Ικανοποίηση για την έγκριση της αποδέσμευσης των κονδυλίων εξέφρασε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή εκδήλωση διαμαρτυρίας, για την αποκοπή των επιδομάτων τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΑΚ, Ανδρέας Συμέου είπε ότι Βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν σε έγκριση της αποδέσμευσης των κονδυλίων και θα πληρωθούν οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί.

Στις δηλώσεις του ο κ. Συμεού κάλεσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας να τον αποδεχτεί ως τον νόμιμα εκλελεγμένο Πρόεδρο του Συνδέσμου, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει επιστολή στον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας, όπου αναφέρει ότι από τη στιγμή που πάρθηκε απόφαση από τα μέλη της ολομέλειας του Συνδέσμου, τότε ο κ. Συμεού θεωρείται ο νόμιμα εκλελεγμένος πρόεδρος του ΣΑΚ.

Καλώ τον Αρχηγό της Αστυνομίας να καλέσει το Σύνδεσμο σε μια συνάντηση τάχιστα για να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα