ΔΗΚΟ: Η Κυβέρνηση απορρίπτει καταστροφικές θέσεις της Τρόικας

12:23 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση απορρίπτει καταστροφικές θέσεις της Τρόικας, δηλώνει το ΔΗΚΟ και καλεί σε κοινωνική συναίνεση και εθνική συνεννόηση.

Σε ανακοίνωση το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας επιβάλλει την εξασφάλιση το ταχύτερο δυνατό ενός δανείου που να στηρίξει την προσπάθεια για υπέρβαση της κρίσης και ανάκαμψη και προσθέτει ότι αν και προβάλλονται απαράδεκτες απαιτήσεις και επικίνδυνοι

όροι, “η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της και απορρίπτει απαιτήσεις της τρόικα που θεωρούνται καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία”.

“Όλοι οφείλουμε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο να αναδείξουμε ως κοινό στόχο και κοινή ευθύνη τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Να στηρίξουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα μια κοινή εθνική διαπραγματευτική τακτική”, αναφέρει το ΔΗΚΟ και κάνει λόγο για την ανάγκη συλλογικής σοφίας και ευθύνης, εθνικής συνεννόησης, πολιτικής συναντίληψης και κοινωνικής συναίνεσης.

“Πολιτικές, κομματικές ή ταξικές αντιπαραθέσεις πρέπει να παραμεριστούν. Αυτή την ώρα της μεγάλης μάχης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας πρέπει όλοι να σταθούμε ενωμένοι και συντεταγμένοι στις επάλξεις, ενισχύοντας τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης”, αναφέρει το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ακόμη ότι θεωρεί αχρείαστο και επικίνδυνο το δημόσιο διάλογο γύρω από προτάσεις, ιδέες ή θεωρίες που άπτονται της ουσίας, αλλά και της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, σημειώνοντας ότι πρέπει να .αντιληφθούμε πως “δεν διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας και ότι η διαπραγματευτική τακτική μας για να είναι επιτυχής δεν πρέπει να αποδυναμώνεται ή και να υποσκάπτεται από μεμονωμένες ιδέες και διαπραγματευτικές θεωρίες”.

ΑΟΖ – Αίγυπτος – Συμφωνία

———

Στην ανακοίνωση εκφράζεται ακόμη ανησυχία για τις πληροφορίες που φέρουν την Αιγυπτιακή Άνω Βουλή να προωθεί αίτημα για αναθεώρηση της συμφωνίας οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που υπέγραψε με την Κύπρο.

“Το ΔΗ.ΚΟ. αντιλαμβάνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, θα προβεί σε άμεσες προληπτικές ενέργειες για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Κυρίως, πρέπει οι αντιδράσεις μας να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες ότι πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις βρίσκεται η Τουρκία”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα