Κάλεσμα Υπουργού για αναγέννηση της παιδείας

11:51 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κάλεσμα προς όλους για αναγέννηση της παιδείας του τόπου απευθύνει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος τονίζει ότι η επιτυχία προϋποθέτει συλλογική δουλειά.

Σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι πρωταρχικός του στόχος αποτελεί η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, «πράγμα που θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων».

«Η παρεχόμενη εκπαίδευση στους νέους μας, η ουσιαστική και ποιοτική προώθηση και εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης,

η συνεχής και ποιοτική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας, είναι μερικά από τα φλέγοντα θέματα που θα μας απασχολήσουν» αναφέρει.

Στο μήνυμά του ο Υπουργός καλεί όλους σε συμπόρευση και συστράτευση. «Εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, εκπαιδευτικές οργανώσεις, ομοσπονδίες γονέων και μαθητικά συμβούλια να εργαστούμε από κοινού, ώστε μέσα από ένα παραγωγικό διάλογο να αναγεννήσουμε την παιδεία μας και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει» αναφέρει.

Προσθέτει ότι πυλώνες αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσουν οι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας που θα υιοθετηθούν, έχοντας πάντα κατά νου, όπως αναφέρει, «ότι είμαστε παρόντες για να λύσουμε προβλήματα και όχι να τα μεγεθύνουμε».

«Η δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών είναι η δέσμευσή μας, αφού με αυτό τον τρόπο παράγουμε πολιτισμό, ευημερία και γνώση» σημειώνει ο κ. Κενεβέζος.

Στο μήνυμά του διαβεβαιώνει τους εκπαιδευτικούς ότι «αφουγκραζόμενος τον παλμό και τις έγνοιες τους», θα είναι πάντα στη διάθεσή τους. «Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση στους στόχους μας θα αναδείξει τον πολύπλευρο χαρακτήρα των μαθητών μας, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας πρωτίστως τα χαρίσματά τους» σημειώνει.

Θα εργαστεί, όπως αναφέρει, «έτσι που να καταστεί η παιδεία μας, αντάξια του πολιτισμού και του λαού μας».

Εκφράζει επίσης σταθερή προσήλωση «στον αγώνα και την πίστη για απελευθέρωση της ημικατεχόμενης για 39 ολόκληρα χρόνια πατρίδα μας, στη θεμελιακή ενίσχυση της εθνικής και ιστορικής μας συνείδησης, καθώς βεβαίως και στη σταθερότητα στο σεβασμό της διαφορετικότητας».

Ο νέος Υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι θα αναλώσει το άπαν των δυνάμεών του για το καλό των παιδιών μας, της ελπίδας και του μέλλοντος του τόπου και δηλώνει ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο συναισθανόμενος πλήρως τις ευθύνες που του αναλογούν και το έργο που έχει να επιτελέσει.

Προσδοκεί, όπως αναφέρει, ότι η πρόσκληση και το κάλεσμά του αυτό θα αγκαλιαστεί με θέρμη από όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα