Δυσαρέσκεια ΣΗΔΗΚΕΚ για την αναστολή ψήφισης προϋπολογισμού ΡΙΚ

20:02 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ώρα που τα στελέχη της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ διαδήλωναν και αντιδρούσαν για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης έξω από τη Βουλή, με κύρια απαίτηση να σταματήσουν οι αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες που αφορούν τους εργαζόμενους και τους όρους εργασίας τους, η Βουλή, με πρόταση νόμου του βουλευτή Νικόλα Παπαδόπουλου, αποφάσισε την αναστολή της ψήφισης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της

ΣΗΔΗΚΕΚ, η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

”Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Βουλή αποφάσισε ‘μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως’, να καταργήσει ένα θεσμικό όργανο, αυτό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ, προσθέτοντας ότι ”το εκπληκτικό είναι, αν αναγνώσει κάποιος τις τροπολογίες, ιδιαίτερα του ΔΗΣΥ, που με βάση τις οποίες και πάλι θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή το κλείσιμο του ΡΙΚ”.

”Η αλαζονική συμπεριφορά και η προειδοποίηση ότι ‘θα τα πούμε στους προϋπολογισμούς’, παίρνουν σάρκα και οστά. Τίποτα δεν υπολογίζουν πλέον. Ούτε τους θερμούς, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε και το δημόσιο συμφέρον”, προσθέτει η ΣΗΔΗΚΕΚ και καταλήγει: ”Η αντίδραση των εργαζομένων είναι άμεση. Δεν μπορεί να κρέμεται η τύχη και το μέλλον τους από τις κομματικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές εμπάθειες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα