Εντυπωσιασμένος από το τί είδε στο Ισραήλ, ο Υπουργός Υγείας

17:51 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντυπωσιασμένος από τις επαφές και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε ιατρικά κέντρα στο Ισραήλ είναι ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς «και αναφέρομαι στο Schneider το οποίο έχει τεράστια εμπειρία στις καρδιοπάθειες».

Νομίζω ότι η συνεργασία σε επίπεδο κλινικής και κλινικών είναι πάρα πολύ σημαντική, σημείωσε ο Υπουργός και είπε ακόμα ότι οι ιατροί στο Ισραήλ έχουν εκφράσει την επιθυμία να έρχονται στην Κύπρο

για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών παιδιών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές που είχε στο Ισραήλ κατά την επίσκεψη του την περασμένη βδομάδα στο Ισράηλ ο κ. Μαλάς είπε ότι συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα λόγω απόστασης από το Ισραήλ να έρθει ειδικός στην Κύπρο για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σημειώνοντας ότι το κόστος για το κράτος, μέσα από μια τέτοια συνεργασία, είναι πιο χαμηλό.

Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στα ιατρικά θέματα, διευκρίνισε ο Υπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με τις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία, ο Υπουργός είπε ότι «βεβαίως και έχει αυξηθεί η προσέλευση στα δημόσια νοσηλευτήρια, δεν είναι νέο φαινόμενο αυτό, είναι συνεπεία και της οικονομικής κρίσης».

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην Κύπρο έχουν γίνει σχεδιασμοί και έχουν δημιουργηθεί δημόσιες υποδομές που μπορούν να ικανοποιήσουν μόνο το 40% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «αυτή είναι η κατάσταση στην Κύπρο. Δεν έχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αυτή την κατάσταση».

«Αρα, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες λογικά θα είναι δυσκολότερη όσο περισσότεροι άνθρωποι αποτίνονται στα δημόσια νοσηλευτήρια», διευκρίνισε ο Υπουργός και τόνισε παράλληλα ότι «εκεί και όπου χρειάζεται μια επέμβαση θα γίνει».

Υπάρχουν και παραδέχομαι ότι υπάρχουν λίστες αναμονής σε κάποιες ειδικότητες που δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλες και το Υπουργείο έχει λάβει μέτρα, σημείωσε ο Υπουργός και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει τη λειτουργία των επεμβατικών εργαστηρίων των τριών στο Νοσοκομείο της Λευκωσία και του ενός στο Νοσοκομείο της Λεμεσού έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και τα περιστατικά των εμφραγμάτων άμεσα και να ανευρύσματα.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι έχουν βγει προσφορές για αγορά υπηρεσιών και στο θέμα του MRI και είπε ότι «δυστυχώς έχουμε μόνο ένα MRI στον δημόσιο τομέα και 16 στον ιδιωτικό τομέα άρα το κράτος αποφάσισε να αγοράσει υπηρεσίες για να αποσυμφορηθούν οι λίστες αναμονής και έχει επικυρωθεί η προσφορά για ένα κέντρο και εύχομαι να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε και με 2-3 άλλα».

Σε ερώτηση τέλος σχετικά με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στην αγορά υπηρεσιών λειτουργού από την Κομισιόν ενόψει της κυπριακής προεδρίας με κόστος εργοδότησης πέραν των 9 χιλιάδων ευρώ τον μήνα ο Υπουργός είπε ότι «έχουμε αποφασίσει να αγοράσουμε υπηρεσίες από υ

Keywords
Τυχαία Θέματα