Φυσικό αέριο και μνημόνιο συζήτησαν Υπ. Εμπορίου – ΑΚΕΛ

17:35 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εποικοδομητική χαρακτήρισαν Υπουργός Εμπορίου και ΓΓ ΑΚΕΛ τη συνάντηση που είχαν σήμερα κατά την οποία, όπως δήλωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν τους υδρογονάνθρακες και το ταξίδι του χθες στο Λίβανο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανέφερε ότι αποτελεί συνέχεια των ενημερώσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που άρχισε χθες, γιατί θεωρούμε – σημείωσε – ότι τα θέματα των υδρογονανθράκων, η προοπτική του λαού μας, όπως ανέφερε, δεν αφορά μόνο ένα ή δύο κόμματα,

αλλά την συνολική ηγεσία του τόπου, όλο το λαό.

Ενημέρωσε επίσης την ηγεσία του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, για τις αναφορές στο μνημόνιο στα θέματα ενέργειας, την επίσκεψή του χθες στο Λίβανο και άλλα θέματα που αφορούν την εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου. Διαβεβαίωσε δε ότι όποτε υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη θα ενημερώνει το ΑΚΕΛ, «ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική που θα μπορούμε να είμαστε όσο τον δυνατόν ομόφωνοι».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως άκουσαν τις ερμηνείες που έδωσε ο Υπουργός στα θέματα ενέργειας που υπάρχουν στο μνημόνιο, λέγοντας πως δεν έχει αμφιβολία ότι «θα τίθενται στην πορεία διάφορα ζητήματα από διάφορες πλευρές, η θερμή μας παράκληση είναι να επιμείνουμε στις δικές μας θέσεις γύρω από τις ερμηνείες που αποδίδουμε σε αυτά τα ζητήματα και να μην αποδεχθούμε τις όποιες ερμηνείες αυθαίρετα προσπαθούν να δώσουν κάποιοι άλλοι».

Τον διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα φερθεί υπεύθυνα και σοβαρά για τα ζητήματα που αφορούν τον φυσικό πλούτο της Κύπρου. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική της Κύπρου να ξεφύγει από την κατάσταση που έχει περιέλθει, σημείωσε, εξηγώντας ότι γι’ αυτό πρέπει όλοι να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να μπορέσουμε το συντομότερο να προωθήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αξιοποιήσουμε εμπορικά τον φυσικό μας πλούτο όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σε ερώτηση αν υπήρξε εξέλιξη όσον αφορά τον καθορισμό της ΑΟΖ Κύπρου – Λιβάνου, ο Υπουργός Εμπορίου απάντησε πως το πρόβλημα δεν αφορά τις δύο χώρες, αλλά τον Λίβανο και το Ισραήλ. Υπήρχε εξέλιξη, είπε, στο ότι συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στις διαπραγματεύσεις για την συνεκμετάλλευση ενδεχόμενων κοιτασμάτων που μοιραζόμαστε στην μεταξύ μας ΑΟΖ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάτι νεώτερο στο θέμα των υδρογονανθράκων μετά την συνομιλία Αναστασιάδη – Νετανιάχου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας αρχές Μαΐου στο Ισραήλ επισημαίνοντας ότι αυτής θα προηγηθεί η επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Εμπορίου στο Τελ Αβίβ που θα προετοιμάσει το έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα