Παραιτήθηκε ο Κασίνης από την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

14:54 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παραιτείται από την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Σόλων Κασίνης.

Ο κ. Κασίνης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη για την απόφασή του να παραιτηθεί και πως αργότερα σήμερα θα υποβάλει και γραπτώς την παραίτησή του, προσθέτοντας πως η απόφασή του είναι τελική

και αμετάκλητη.

Ερωτηθείς για τους λόγους παραίτησής του, ο κ. Κασίνης ανέφερε ως έναν από τους λόγους τη διελκυστίνδα που υπάρχει μεταξύ του Υπουργού και της Βουλής.

Επίσης αναφέρθηκε στη διαφωνία του με κάποιες πρόνοιες στο Καταστατικό της Εταιρείας. «Δεν μπορεί Κρατική Εταιρεία να ελέγχει τα συμβόλαια των άλλων εταιρειών και να κάμνει εποπτικό, ελεγκτικό και ρυθμιστικό ρόλο. Μόνο στον εμπορικό τομέα έπρεπε να εμπλέκεται», είπε.

Ο κ. Κασίνης αναφέρθηκε ακόμα και στα ζητήματα χρηματοδότησης της Εταιρείας και συγκεκριμένα στο ότι ζητήθηκε «να αιτηθούμε για να πάρουμε χρηματοδότηση 900 χιλιάδων ευρώ από τη Συνεργατική Τράπεζα».

Keywords
Τυχαία Θέματα