Γκιουλ και Αρίντς σχολιάζουν τα περί σχεδίου Β και ”τ/κ κράτους”

17:02 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της αλλαγής ονομασίας του ψευδοκράτους σε ”τ/κ κράτος” δεν συζητήθηκε στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μπουλέντ Αρίντς.

Οπως μεταδίδεται από τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Αρίντς απαντούσε σε σχετική ερώτηση χθες μετά τη συνεδρία του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο συνεχίζονται.

”Σε περίπτωση

που οι συνομιλίες μείνουν χωρίς αποτέλεσμα έγινε λόγος για ένα σχέδιο Β, αλλά ποιό θα είναι αυτό το σχέδιο Β μπορεί να είναι γνωστό ασφαλώς σε αυτούς που συμμετέχουν στις συνομιλίες”. Το ψευδοκράτος, είπε, πρέπει να αποφασίσει αυτό ποιό δρόμο θα πάρει. Το τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, δεν έχει καμιά πληροφόρηση όσον αφορά αλλαγή του ονόματος σε ”τ/κ κράτος” περνώντας στο σχέδιο Β. ”Εξάλλου δεν ήταν ούτε στην ατζέντα μας”. Θα είναι αυτό το σχέδιο Β, διερωτήθηκε, θ’ αλλάξει το όνομα, δεν έχουμε καμιά επίσημη πληροφόρηση, τόνισε.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ απαντώντας επίσης σε ερώτηση εάν θα αλλάξει το όνομα του ψευδοκράτους στο πλαίσιο ενός σχεδίου Β για το Κυπριακό, υπενθύμισε και αυτός ότι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνεχίζονται.

Αναφερόμενος στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ είπε ότι είναι η εκ περιτροπής Προεδρία της Ενωσης και ήρθε η σειρά ”των Ε/κ. Για έξι μήνες αυτοί θα διοικούν. Για το λόγο αυτό οι βασικές συνομιλίες στο πλαίσιο των ΗΕ είναι πολύ σημαντικές. Ελπίζουμε ότι θα φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα. Χωρίς αμφιβολία οι συνομιλίες δεν μπορεί να συνεχίζονται έτσι για πάντα”.

Ο κ. Γκιουλ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Αγκυρας για την Ολλανδία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα