Η διαμάχη με τους Παλαιστίνιους δεν είναι εδαφική, λέει ο Νετανιάχου

16:23 1/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η διαμάχη με τους Παλαιστίνιους δεν είναι εδαφική, αλλά αφορά την ύπαρξη ενός “εβραϊκού κράτους”, σύμφωνα με αξιωματούχο της ισραηλινής κυβέρνησης.

“Η ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη δεν είναι εδαφική, αλλά αφορά την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ”, τόνισε ο Νετανιάχου σε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

“Η απουσία βούλησης από την πλευρά των Παλαιστινίων ν` αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ ως κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού, αυτή είναι η ρίζα της διαμάχης”, υπογράμμισε

ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

“Η ρίζα της διαμάχης δεν είναι εδαφική. `Αρχισε πριν από το 1967 (χρονολογία κατάληψης των παλαιστινιακών εδαφών). Αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει κανείς όταν αποχωρήσαμε (μονομερώς το 2005), απομακρύναμε και τον τελευταίο έποικο και τί κερδίσαμε; Ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος για μια επανάληψη “χωρίς όρους” των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, οι οποίες διεκόπησαν τον Σεπτέμβριο του 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα