Η Ευρωζώνη θα βγει από ήπια ύφεση το β΄ εξάμηνο, εκτιμά ο S&P’s

15:28 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωζώνη θα βγει από ήπια ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικές οι πιθανότητες να υποστεί μια περισσότερο σοβαρή συρρίκνωση, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διεθνής Οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.

”Πιστεύουμε ότι η ζυγαριά συνεχίζει να κλίνει υπέρ μιας ήπιας ύφεσης και μιας αργής επιστροφής στην ανάπτυξη, αν και οι κίνδυνοι μιας χειρότερης έκβασης δεν έχουν ακόμη μειωθεί” αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος για την περιοχή της Ευρωζώνης των S&P’s Jean – Michel Six.

Η βασική εκτίμηση του Οίκου για το 2012 – 2013 αναφέρεται σε μηδενική αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2012 και ανάπτυξη 1,0% το 2013.

”Θέτουμε αυτή τη στιγμή 60% πιθανότητα στην βασική μας πρόβλεψη, έναντι 40% στην εναλλακτική μας πρόβλεψη για διπλή ύφεση”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι τρεις παράγοντες πιθανό θα καθορίσουν το βάθος της τρέχουσας ύφεσης στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβάνουν το πως θα κρατηθεί ψηλά η ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές και από τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Το πώς οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναζωπυρώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις αγορές κεφαλαίων κατά τα επόμενα τρίμηνα, είναι επίσης σημαντικό, σημειώνει ο S&P.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία του εκτίμηση, την οποία εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, προέβλεπε επίσης ότι η Ευρωζώνη θα υποστεί μόνο μια σύντομη και ήπια ύφεση και θα τελειώσει το έτος χωρίς ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα