Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί στο Δήμο Λάρνακας

18:52 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Λάρνακας θα πληρώσει κανονικά τις οφειλές του και δεν πρόκειται να παρατηρηθεί στάση πληρωμών, διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης, προσθέτοντας πως η κατάσταση έχει προσωρινά περισωθεί ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβε πριν λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για να εκδοθούν οι επιταγές του προσωπικού για το Μάρτιο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά κατά πόσον ο Δήμος

θα είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά τους μισθούς του προσωπικού τους επόμενους μήνες, σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί το θέμα της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους».

Πρόσθεσε πως «μετά την τελευταία απόφαση για περικοπές στα λειτουργικά μας έξοδα, μπορώ να πω ότι δεν έχουμε ζημιά, τουλάχιστον γι’ αυτό το μήνα. Εάν όμως το κράτος υποχρεωθεί να μειώσει την ετήσια εισφορά του προς τους Δήμους ή σε περίπτωση που οι δημότες αδυνατούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, να πληρώσουν τις δημοτικές τους φορολογίες, τότε τα πράγματα θ’ αλλάξουν».

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι «το θέμα με τις περικοπές των λειτουργικών δαπανών επανεξετάζεται σχεδόν επί καθημερινής βάσης, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για εισροή νέων εσόδων στα δημοτικά ταμεία και περαιτέρω μειώσεις σε δαπάνες και έξοδα».

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «η αναδιαμόρφωση του παραλιακού δρόμου Πιαλέ Πασά και η επέκταση της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη συνεχίζονται κανονικά, αφού τα απαιτούμενα χρήματα για εκτέλεση των έργων αυτών είναι ήδη εξασφαλισμένα. Σε δύο περίπου μήνες θα ξεκινήσουν και τα έργα (με τη μέθοδο Build and Design) για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Keywords
Αναζητήσεις
ανδρέας λουρουτζιάτης, δημαρχος λάρνακας ανδρέας λουρουτζιάτης
Τυχαία Θέματα