Μ. Γιωργάλλας: Η νέα απόφαση του ΕΔΑΔ στοχεύει να δημιουργήσει προηγούμενο

16:18 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η νέα απόφαση του ΕΔΑΔ είναι ακόμα μια καθαρά πολιτική απόφαση, η οποία στοχεύει να δημιουργήσει προηγούμενο στα πλαίσια μιας μελλοντικής διευθέτησης του θέματος των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σχολιάζοντας την νέα

απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Ελένης Μελεάγρου, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως «η πάγια θέση του κόμματος ήταν να υπάρξει με τη βοήθεια της πολιτείας συντονισμός όλων των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στο ΕΔΑΔ, κατά τρόπο, που να προσμετρούνται οι πιθανές συνέπειες από αρνητικές αποφάσεις και να αποφασίζονται έγκαιρα οι ανάλογοι χειρισμοί».

Πρόσθεσε πως «έστω και τώρα η Κυβέρνηση επιβάλλεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναχαιτίσει τις αρνητικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ και να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αξιοποιώντας αποφάσεις του ιδίου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά της Τουρκίας».

Επέτειος δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου
—————————————————-
Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει πως «η φετινή επέτειος του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού μας διδάσκει ότι με ενότητα, τόλμη και συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους όποιους κινδύνους απειλούν την πατρίδα μας».

Σήμερα, προστίθεται στην ανακοίνωση, «όπως και το 2004, βρισκόμαστε και πάλι ενώπιων απειλητικών κινδύνων που φανερώνουν ότι συνεχίζονται οι δόλιες μεθοδεύσεις των ξένων με τους ίδιους πάντα στόχους. Να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην περιοχή ανεξάρτητα από τα δίκαια και τα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών. Με τα όσα τεκταίνονται είναι φανερό ότι δεν εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια διάλυσης της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου επιβάλλεται η στάση μας να συνεχίσει να είναι σθεναρή».

Keywords
Τυχαία Θέματα