Νανά Καραγιάννη: : «Δεν υπέγραψα ποτέ εξιτήριο»!Δώρον Άδωρον η πολυσυζητημένη νοσηλεία. Τι λένε οι επιστήμονες!!!

11:04 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά την πολυσυζητημένη έξοδο της από την κλινική που νοσηλευόταν για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ανορεξία, η Νανά Καραγιάννη δίνει την δική της απάντηση στον Νάσο Γουμενίδη και για τις ανακρίβειες που ακούγονται, για το αν υπέγραψε η ίδια εξιτήριο.

Δείτε τι έγραψε στο  e-mail που έστειλε στον δημοσιογράφο η Νανά:

«Επειδή πολλά κούφα ακούω,να σου πω εσένα ότι αν είχα βγει από το νοσοκομείο με δική μου απόφαση έλεος-το εξιτήριο θα έπρεπε να έχει την υπογραφή μου… κάτι το οποίο δεν συμβαίνει καθώς έχει μονό τις υπογραφές των ιατρών και

του Διευθυντή της Κλινικής .

Έχει  αλλοιωθεί η συνέχεια του γράμματος καθώς είναι κάτι πολύ προσωπικό της και δε συνιστά για μένα «θέμα» με τη δημοσιογραφική έννοια του όρου. Το σίγουρο είναι πώς ήταν κοινή απόφαση. Τόσο της Νανάς αλλά και των Γιατρών της. Σημασία δεν έχουν οι υπογραφές και η εφήμερη εκμετάλλευση του τηλεοπτικού χρόνου αλλά να γίνει καλά η Νανά!!!

Η διατροφολόγος  Ρούλα Ιωάννου μας δίνει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την νοσηλεία που απαιτείται σε άτομα με τέτοιου είδους διαταραχές όπως αυτή της Νανάς δηλαδή την ανορεξία:

Πρωταρχικό μέλημα των ιατρών στην νευρική ανορεξία αποτελεί ο έλεγχος της κατάστασης θρέψης του ασθενή προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος. Η απόφαση για νοσηλεία του ασθενή βασίζεται στην σωματική του κατάσταση και στον βαθμό της απαιτούμενης δομής που θα εξασφαλίσει την συνεργασία του. Σε ασθενής με νευρική ανορεξία πρέπει να παρέχεται ιατρική και ψυχιατρική νοσηλεία που κυμαίνεται από 2 έως 6 μήνες πράγμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκε με την νοσηλεία της Νανάς. Η επιτυχής θεραπεία εξαρτάται από την ικανότητα των μελών του προσωπικού να διατηρήσουν με τον ασθενή μια σταθερή αλλά υποστηρικτική προσέγγιση, συχνά μέσα από συνδυασμό θετικών και αρνητικών ενισχυτών. Ωστόσο, απαιτείται κάποια ευελιξία στο πρόγραμμα ώστε η θεραπεία να εξατομικεύεται και να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις ικανότητες του ασθενή.

Τελικά, για να πετύχει η θεραπεία μακροπρόθεσμα θα πρέπει ο ασθενής να συμμετέχει σε αυτήν με την θέλησή του. Συνήθως οι ασθενείς είναι αδιάφοροι και αντιστέκονται στην θεραπεία, τους οδηγούν στην πόρτα του ιατρείου η του νοσοκομείου οι συγγενείς τους. Σπάνια αποδέχονται τις συστάσεις για νοσηλεία χωρίς κριτική και διαφωνίες για το πρόγραμμα. Οι οικογένειες των ασθενών πρέπει να προειδοποιούνται ότι τα άτομα αυτά συνήθως αντιστέκονται στην θεραπεία και βρίσκουν διάφορες προφάσεις ώστε να αποφύγουν το πρόγραμμα θεραπείας.

Ο Νάσος Γουμενίδης παραθέτει  τους δικούς του προβληματισμούς για την έξοδο της παρουσιάστριας από την κλινική:

Κατά κανόνα η νοσηλεία αυτών των ατόμων είναι απαραίτητη για μια περίοδο. Άραγε η Νανά που αποδέχτηκε από μόνη της την νοσηλεία γιατί βγήκε από το νοσοκομείο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Πως είναι δυνατόν οι ειδικοί γιατροί που την παρακολουθούσαν να θεώρησαν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο τόσο νωρίς; Η τεράστια έκταση που πήρε το θέμα αυτό μέσα από τις εκπομπές έγινε για ν

Keywords
Τυχαία Θέματα