Ο Brian Coleman μιλά για εκστρατεία απομάκρυνσης διαφημίσεων ψευδοκράτους

20:36 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πίστη του στη δύναμη της ”λαϊκής πίεσης” προκειμένου να απομακρυνθούν οι διαφημίσεις στο Λονδίνο για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα, εξέφρασε το μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της βρετανικής πρωτεύουσας, Μπράιαν Κόλεμαν.

Ο κ. Κόλεμαν μίλησε στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου (LGR) αναφορικά με τις πιθανότητες επιτυχίας της εκστρατείας του κατά της ανάρτησης διαφημίσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου

της αεροπορικής εταιρείας ”Πήγασος”, οι οποίες κάνουν λόγο για απευθείας πτήσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Οπως είπε, η δύναμη που ασκεί η λαϊκή πίεση είναι αξιοσημείωτη και πρόσθεσε ότι αυτός είναι και ο λόγος που ενθαρρύνονται οι Λονδρέζοι, μέσα από την ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, να κάνουν άμεσα γνωστές τις απόψεις τους στον Επίτροπο του Οργανισμού Μεταφορών του Λονδίνου Πήτερ Χέντυ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, o κ. Κόλεμαν θύμισε την προ επτά ετών πρωτοβουλία του, όπου κατάφερε, και με τη συμβολή των ακροατών του LGR, να πείσει τον Οργανισμό Μεταφορών του Λονδίνου (TFL) να απαγορεύσει την ανάρτηση στα λεωφορεία και τα τραίνα της πρωτεύουσας διαφημίσεων παράνομα οικοδομημένων εξοχικών κατοικιών στα κατεχόμενα. Το τουρκικό λόμπυ όμως κατάφερε να ανατρέψει, ύστερα από δικαστική εντολή, αυτή την απόφαση.

Η ύπαρξη αυτού του δεδικασμένου, κατά την κρίση του Συντηρητικού Μητροπολιτικού Συμβούλου, έχει καταστήσει αρκετά επιφυλακτικό τον Οργανισμό Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας και τον Επίτροπό του κ. Χέντυ. Αλλά στην περίπτωση της αεροπορικής εταιρείας Πήγασος (Pegasus airlines), όπως υποστηρίζει ο κ. Κόλεμαν, τίθεται και θέμα ασφάλειας.

”Οπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δεν μπορεί να πετάξει απευθείας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη βόρεια Κύπρο. Επίσης, η βόρεια Κύπρος δεν αναγνωρίζεται ούτε καν στα επιχειρησιακά σχέδια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ετσι, όποιος πετάει απευθείας στη βόρεια Κύπρο, βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο”, είπε.

Ενα τέτοιο διαφημιστικό μήνυμα, επεσήμανε ο κ. Κόλεμαν, δεν συνάδει με τη φιλοσοφία που πρέπει να διαπνέει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του διοικητικού οργανισμού τους, ο όποιος έχει τοποθετήσει το θέμα της ασφάλειας στην κορυφή της ατζέντας του.

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον ώθησαν να αναλάβει αυτή τη νέα πρωτοβουλία, ο κ. Κόλεμαν είπε ότι στο Λονδίνο, όπου πολιτεύεται, διαμένουν αρκετοί συμπολίτες του, των οποίων η περιουσία έχει παράνομα κατασχεθεί, ενώ ακόμη και σήμερα η πρωτεύουσα της Κύπρου διατρέχεται από ένα παράνομο διχοτομικό σύνορο πέρα από το οποίο στρατοπεδεύουν 35.000 κατοχικοί στρατιώτες.

”Ρίξαμε το τείχος του Βερολίνου, αντιμετωπίσαμε δικτάτορες σαν τον Καντάφι, αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε με δίκαιο τρόπο το πρόβλημα της διχοτομημένης Κύπρου”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα