Ο Αντώνης Σαμαράς στο Φανάρι

16:03 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Ο ελληνικός λαός περνάει μία βαθύτατη κρίση, πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά όπως και η θρησκεία μας το ορίζει μετά τη σταύρωση έρχεται κι η Ανάσταση”, δήλωσε σήμερα στο Φανάρι ο Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

“Πιστεύουμε πραγματικά, γι’ αυτό το λόγο πέρα από την πίστη μας απαιτείται να υπάρχει και αισιοδοξία και ελπίδα”, συνέχισε ο Σαμαράς, για να συμπληρώσει ο Βαρθολομαίος: “και

κουράγιο”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε επίσης, “ευχόμαστε στον ίδιο και την κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του, κάθε καλό και σε όλο τον ελληνικό λαό καλύτερες ημέρες και καλή Ανάσταση με όλες τις σημασίες της λέξης”.

Μετά τη συνάντηση ο Σαμαράς ρωτήθηκε για το λόγο της επίσκεψής του, για να πει ότι “ήρθα για την ευχή του Πατριάρχη για το Πάσχα, τίποτα άλλο. Κι ήρθα μαζί με τη γυναίκα μου. Έγινε η ευχή πραγματικότητα να τον δούμε. Πήραμε την ευχή τη δική του κι επιστρέφουμε πίσω, γιατί όπως ξέρετε είμαστε σε ώρες αναταράξεων. Πολιτικών εννοώ, θετικών αναταράξεων. Γιατί οι εκλογές έχουν πάντα κάτι το θετικό”.

Ως προς τις προβλέψεις του για τις επερχόμενες εκλογές, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε “προβλέπουμε το δικαίωμα του κόσμου να εκτονώσει αυτήν την πίεση όλη με θετική κατεύθυνση για να υπάρχει ένα αποτέλεσμα θετικό για την Ελλάδα, γιατί καμιά φορά υπάρχει θυμός, υπάρχει αγανάκτηση, δικαιολογημένη αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει και η λογική της πατρίδας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα