Ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες, σε “Β-”

19:57 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο της Ελλάδας, από την επιλεκτική χρεοκοπία (SD) σε “Β-” με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων για να κρατήσουν τη χώρα στη ζώνη του ευρώ.

“Η αναβάθμιση αντανακλά την άποψή μας για την ισχυρή

αποφασιστικότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης να διατηρήσουν τη Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης”, αναφέρει ο S&P.

“Η προοπτική για τη μακροπρόθεσμη βαθμολόγηση είναι σταθερή, και εξισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης σε δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει κατά την εφαρμογή της”, σημειώνει ο διεθνής οίκος.

Πολύ σημαντική η αναβάθμιση της Ελλάδας, εκτιμά ο Στουρνάρας

Πάρα πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών την απόφαση αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην οικονομία και για τις εκκρεμότητες στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντική» την απόφαση αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s, η οποία, όμως, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό, όπως υπέδειξε.

«Είναι μια απόφαση που δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας» είπε, συμπληρώνοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και ανηφορικός και ότι η απόφαση αυτή από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους πρόβλεψη ως προς το χρόνο επανόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Ανέφερε, επίσης, ότι έγινε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση επί του φορολογικού και ότι αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου στο αίτημα του υπουργείου για συνέχιση είσπραξης του τέλους ακινήτων δια μέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ως προς τις κρατικοποιήσεις δήλωσε ότι «συνεχίζονται» οι σχετικές ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα