Ομήρου: Αδιαφανείς διαδικασίες για το φυσικό αέριο

20:01 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση ως ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ενισχύσει και τον αγώνα του λαού μας για ελευθερία και δικαίωση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Λ. Ομήρου.

Μιλώντας απόψε στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ

Αμμοχώστου, ο κ. Ομήρου είπε ότι ο «εντοπισμός κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά πολυσήμαντη εξέλιξη και δημιουργεί νέα δεδομένα».

Τα δεδομένα αυτά, ανέφερε, «πέραν της μεγάλης οικονομικής τους διάστασης, εμπεριέχουν και αυτόδηλες τεράστιες παραμέτρους για μια δραστική γεωπολιτική αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στρατηγικά και Ενεργειακά. Η Κύπρος για πρώτη φορά στην ιστορία της μπορεί να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση ως ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ενισχύσει και τον αγώνα του λαού μας για ελευθερία και δικαίωση».

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται στη διαχείριση του θέματος», προσθέτοντας ότι αυτό είναι θέμα που αφορά «όχι μόνο την παρούσα αλλά και τις επόμενες γενεές, δεν μπορεί να τυγχάνει χειρισμού σε συνθήκες συσκότισης, λογικές μονοπωλιακής αποκλειστικότητας και ερήμην των πολιτικών δυνάμεων».

Άμεσο καθήκον, συνέχισε, «είναι τώρα να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε νέο γύρο αδειοδοτήσεων για γεωτρήσεις εντός των υπολοίπων «οικοπέδων» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη διαμόρφωση νέων συμμαχιών στο ενεργειακό πεδίο και όχι μόνο και τη δημιουργία ενός Εθνικού φορέα αξιοποίησης της ενέργειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα