Σε κτύπημα κεραυνού στο Βασιλικό οφείλεται η απογευματινή διακοπή ρεύματος

19:32 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε βλάβη σε μονάδα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού, που προήλθε από κτύπημα κεραυνού, οφείλονται οι νέες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Κύπρου το απόγευμα.

Από τη στιγμή της βλάβης τέθηκαν σε λειτουργία μονάδες παραγωγής ρεύματος στη Δεκέλεια και στη Μονή και σταδιακά επανέρχεται η παροχή ρεύματος στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται

στο σκοτάδι, ενώ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ζημιάς.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Γιάννης Τσουλόφτας, «στις 4:29 το απόγευμα κτυπήθηκε από κεραυνό η αντλία τροφοδοσίας νερού της Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου αρ. 5 στο Βασιλικό».

Από τον κεραυνό, ανέφερε ο κ. Τσουλόφτας, τέθηκαν εκτός λειτουργίας ο ατμοστρόβιλος και ένας εκ των δύο αεροστροβίλων της μονάδας 5. «Ως συνεπακόλουθο, λειτούργησε το σύστημα προστασίας της ΑΗΚ, το οποίο έθεσε εκτός δικτύου αρκετές περιοχές σε διάφορα σημεία της Κύπρου», πρόσθεσε.

Αμέσως, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσουλόφτας, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό της ΑΗΚ στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού και το προσωπικό του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, και άρχισε η ενεργοποίηση άλλων μονάδων παραγωγής στη Δεκέλεια και στη Μονή. Σχεδόν ταυτόχρονα, συνέχισε, άρχισε και η σταδιακή επαναφορά της παροχής στις περιοχές που επηρεάζονται.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσουλόφτας είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες περιοχές της Κύπρου που βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες επιδιόρθωσης της βλάβης.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα μέχρι απόψε να αποκατασταθεί η ζημιά και όλες οι περιοχές της Κύπρου να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα