Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση στο «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας

19:32 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY


Εκδήλωση στήριξης των εργαζομένων στο «δήμο» Λευκωσίας πραγματοποίησε σήμερα στα κατεχόμενα η τ/κ πλατφόρμα κοινοτικής ύπαρξης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το «δημαρχείο» της κατεχόμενης πόλης και πορεύθηκαν μέχρι το «πρωθυπουργικό γραφείο». Ζήτησαν την παραίτηση του «δημάρχου» Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί και της «κυβέρνησης» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η ομάδα των διαμαρτυρομένων προσπάθησαν να εισέλθουν στον κήπο του κτιρίου,

αλλά τους εμπόδισαν οι «αστυνομικοί» κι έτσι πέταξαν αυγά στο χώρο. Θέλησαν, επίσης, να αφήσουν μια αναπηρική καρέκλα με μια μαϊμού αλλά δεν τους επιτράπηκε από τους «αστυνομικούς».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοτικών υπαλλήλων» BES, Σαβάς Μποζάτ είπε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και κάλεσε τον Μπουλούτογλουλαρι και την ψευδοκυβέρνηση σε παραίτηση. Οι εκδηλώσεις τους, είπε, θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου δήλωσε στο μεταξύ ότι οι αντεγκλήσεις μεταξύ των μερών στον κατεχόμενο «δήμο» πρέπει να τερματιστούν και μια λύση πρέπει να βρεθεί άμεσα με έναν νέο διάλογο που θα γίνει μεταξύ της «κυβέρνησης» και τους εργαζόμενους στο «δήμο», καλώντας και τις δύο πλευρές να ενεργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου, ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ), Ασίμ Ακάνσοϊ, αναφερόμενος στη δήλωση του «υπουργού υγείας», Ερτουγρούλ Χασίπογλου προς τους απεργούς του «δήμου» Λευκωσίας ότι θα υποστούν τις συνέπειες της εξέγερσής τους, ανέφερε ότι ο Χασίπογλου προσεγγίζει το θέμα με δικτατορικό τρόπο και τον επέκρινε επειδή, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους εργαζόμενους, επέλεξε την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα