Στη Κούβα ο Τσάβες για ραδιοθεραπεία

10:22 1/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ανακοίνωσε χθες ότι επιστρέφει στην Κούβα για ένα νέο κύκλο ραδιοθεραπειών, στο πλαίσιο της αποθεραπείας του μετά την προσβολή του από καρκίνο και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στη νήσο.

Ο 57χρονος Τσάβες, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης στο Καράκας έπειτα από έναν πρώτο κύκλο ραδιοθεραπειών, δήλωσε ότι ήταν “πιθανό”

να ξαναπάει στην Κούβα για “τέσσερις ημέρες” από το Σάββατο.

Ο Τσάβες, που χαρακτηρίζεται ο επικεφαλής των αριστερών ηγετών που έχουν αναδειχθεί στην εξουσία στη Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια, είχε μεταβεί στην Αβάνα την 24η Μαρτίου για πέντε ραδιοθεραπείες, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της θεραπείας του.

Προβλέπονται πέντε κύκλοι ραδιοθεραπείας.

Οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν διευκρινίσει το είδος του καρκίνου που προσέβαλε τον Τσάβες και διαψεύδουν τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες έχει σημειωθεί μετάσταση.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας εγχειρίστηκε την 26η Φεβρουαρίου για έναν δεύτερο όγκο, ο οποίος εμφανίστηκε ξανά στην πύελο, από την οποία του είχε αφαιρεθεί ένας πρώτος όγκος τον Ιούνιο του 2011, επίσης στην Κούβα.

Ο Τσάβες, που εξελέγη πρόεδρος το 1999, διεκδικεί νέα εξαετή θητεία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, στις οποίες αντιμετωπίζει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι, κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα. Παραμένει φαβορί, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα