Στόχος του μια ασφαλής συμφωνία δηλώνει ο Ερογλου

17:12 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος του είναι μια ασφαλής συμφωνία για το Κυπριακό, δηλώνει σε μήνυμά του για την επέτειο της «κοινοτικής αντίστασης» την 1η Αυγούστου, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου.

«Δεν έμεινε υπομονή για να είμαστε αιχμάλωτοι μιας μη λύσης στο μέλλον», είπε. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο μήνυμά του ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι υπάρχει ένα κράτος, το ψευδοκράτος, λέγοντας πως είναι χρέος τους προς τις επόμενες γενιές να το διατηρήσουν εν ζωή και να το αναδείξουν.

Είπε ότι την 1η Αυγούστου

γιορτάζουν την 441η επέτειο από την κατάκτηση της Κύπρου, την 54η επέτειο από την ίδρυση της ΤΜΤ και την 36η από την ίδρυση των «δυνάμεων ασφαλείας».

Οι Τ/κ, ανέφερε, έδωσαν αγώνες για την ελευθερία και την ύπαρξή τους περνώντας μέσα από σκληρές περιόδους από το 1878 και παρέμειναν με αφοσίωση ενωμένοι με τη μητέρα – πατρίδα ενάντια σε πιέσεις και ενέργειες αφομοίωσής του, προσθέτοντας ότι «μια μέρα σίγουρα θα συνεχιστεί η αντίσταση με την ελπίδα της απελευθέρωσης».

Από την αρχή που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είπε, εργάστηκε με στόχο να φτάσουν σε μια ασφαλή συμφωνία που θα αποκλείει την επιθυμία των Ε/κ να εξουσιάσουν τους Τ/κ και την ένωση, αλλά και να μην ζήσουν τις παλιές δύσκολες και μαύρες μέρες, να μην χρειαστεί να δώσουν «αγώνα και πάλι για την ελευθερία και την κυριαρχία» τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα