Συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας του εργοστάσιου της Seat στο Martorell της Ισπανίας

12:44 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο τέλος της χρονιάς η Seat γιορτάζει την 20η επέτειο της παραγωγικής μονάδας στο Μαρτορέλ (Martorell) της Ισπανίας. Πριν από τα εγκαίνια του εργοστασίου στο Μαρτορέλ, η παραγωγή της εταιρείας ήταν συγκεντρωμένη στο εργοστάσιο στη Ζόνα Φράνκα (Zona Franca) της Βαρκελώνης, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1950 και κατασκεύασε το πρώτο όχημα, το Seat 1400, το 1953.

Στις 22 Φεβρουαρίου 1993, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος I έκανε τα αποκαλυπτήρια

της επίσημης επιγραφής των εγκαινίων, με την παρουσία του τότε νέου προέδρου του Volkswagen Group, δρα Φέρντιναντ Πιεχ και σημερινού προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου. Το Μαρτορέλ έγινε μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η δεύτερη γενιά των Ibiza και Cordoba, ήταν τα πρώτα μοντέλα που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής, σε αριθμό 1.500 οχημάτων την ημέρα, και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους η παραγωγή έκλεισε με 140.275 συνολικά αυτοκίνητα. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, σχεδόν 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 32 μοντέλα έχουν βγει από τις γραμμή παραγωγής στο Μαρτορέλ ? ξεκινώντας με την πρώτη γενιά του Toledo, μετά με το Inca van, Arosa, Altea, Exeo, μέχρι το εντυπωσιακό νέο Leon.

Σήμερα στο Μαρτορέλ, η εταιρεία κατασκευάζει και τα τρία μοντέλα Ibiza, το νέο Leon, την πλήρη οικογένεια Altea family, τα Exeo και Exeo ST καθώς και το Audi Q3. Ένα τμήμα του εργοστάσιου στη Ζόνα Φράνκα στη Βαρκελώνη χρησιμοποιείται ακόμα από την εταιρεία για την κατασκευή τμημάτων του αμαξώματος.

«Καθ’ όλη την 20χρονη ιστορία του, το Μαρτορέλ έχει γίνει όλο και πιο προηγμένο. Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία και την συμμετοχή μιας εξαιρετικά έμπειρης ομάδας, έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την ποιότητα τόσο στα προϊόντα όσο και στις διαδικασίες», λέει ο δρ Αντρέας Τόστμαν (Dr. Andreas Tostmann), αντιπρόεδρος Παραγωγής στη Seat.

Το Μαρτορέλ κατασκευάζει αυτοκίνητα για τη Seat, καθώς και για τις άλλες μάρκες του Volkswagen Group. Μεταξύ των ετών 1995 και 2003 κατασκευάστηκαν τέσσερις εκδόσεις των VW Polo και Caddy, ενώ το 2011 άρχισε η παραγωγή του Audi Q3, του πρώτου premium αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Ισπανία.

Το εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ είναι ένα ευέλικτο βιομηχανικό συγκρότημα που καλύπτει 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, έκταση που ισοδυναμεί με 400 γήπεδα ποδοσφαίρου, το οποίο κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις 34 μήνες. Η επένδυση ανήλθε στα 244,5 δισεκατομμύρια πεσέτες (1,5 δις ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα