Συλλούρης: Καλεί τον επόμενο Πρόεδρο να μην δεχθεί τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ντάουνερ

16:07 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Δημήτρης Συλλούρης κάλεσε σήμερα τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην θεωρήσει ότι τον δεσμεύουν οι συγκλίσεις Χριστόφια – Ντάουνερ.

“Μας ανησυχεί αυτή η προσέγγιση να κρατούμε σε λαθροβίωση τις συνομιλίες με τη λειτουργία τάχα των επιτροπών και με την προσπάθεια του κ. Ντάουνερ για την οποία ανταποκρίνεται ο κ. Χριστόφιας να καταγραφούν συγκλίσεις”, είπε ο κ. Συλλούρης, στη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης.

“Ο κ. Ντάουνερ, και διότι απέτυχε και

διότι δεν υπάρχουν εξελίξεις στο Κυπριακό σήμερα αλλά και διότι και σε αυτή την περίοδο που δεν υπάρχουν εξελίξεις, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συγκαλύπτει την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και να προωθεί τις πολιτικές της Τουρκίας ιδιαίτερα για το θέμα του φυσικού αερίου, δεν έπρεπε να είναι στην Κύπρο”, πρόσθεσε.

Οσον αφορά το χρόνο λήψης απόφασης του κόμματος για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Συλλούρης είπε ότι θα αποφασίσουν στις αρχές του Οκτώβρη.

Σε παρατήρηση ότι πολλοί αναφέρουν ότι η μη συμπερίληψης στη συμφωνία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ του όρου διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία γίνεται το χατίρι του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Συλλούρης είπε ότι θα έχει συνάντηση αύριο με τον κ. Αναστασιάδη όπου θα δει το κείμενο της συμφωνίας και θα πει την άποψη του.

“Το ότι δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία το θεωρώ πολύ θετικό”, κατέληξε ο κ. Συλλούρης

Keywords
Τυχαία Θέματα