Συζήτηση και στοιχεία για υπερωρίες, ζητούν οι βουλευτές

16:17 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ετοιμότητα του να συζητηθούν τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται με την απόφασή της Βουλής για πληρωμή υπερωριακής εργασίας στη χαμηλότερη κλίμακα της θέσης στην οποία υπηρετούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάχρηση του συστήματος δεν μπορεί να συνεχίσει.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής ο κ. Παπαδόπουλος

ανέφερε ότι ”εξετάσαμε τους σχετικούς κανονισμούς που είχαν κατατεθεί από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των υπερωριών”. Πρόσθεσε ότι ”μεταξύ των προτάσεων της εκτελεστικής εξουσίας περιλαμβάνεται και η πρόταση η οποία είχε υιοθετηθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με κάποιες αλλαγές, στην οποία εισηγείτο το Υπουργείο Οικονομικών, ένας υπάλληλος που θα εργαστεί υπερωριακά θα αμείβεται με βάση την υψηλότερη κλίμακα της θέσης στην οποία παρέχει υπηρεσίες και όχι με βάση τη δική του κλίμακα”.

Οπως είναι γνωστό, είπε, ”η Βουλή είχε αποφασίσει να υιοθετήσει αυτή την προσέγγιση, αλλά επέκτεινε το εύρος και το φάσμα αυτής της εισήγησης έτσι ώστε να πληρώνεται ο υπάλληλος στη χαμηλότερη κλίμακα της θέσης στην οποία προσφέρει υπηρεσίες”.

Συνέχισε λέγοντας ότι ”σήμερα ακούσαμε τις αντιδράσεις ΠΑΣΥΔΥ σε ό,τι αφορά την τροποποίηση της Βουλής, γιατί ήδη θεωρούν ότι στις περιπτώσεις των συνδυασμένων κλιμάκων αυτή η τροποποίηση έχει προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας καθώς αρνούνται υψηλόβαθμοι υπάλληλοι να προσφέρουν υπηρεσίες υπερωριακά αφού θα αμείβονται με μια πάρα πολύ χαμηλή κλίμακα”.

”Κατανοούμε τα λειτουργικά προβλήματα γι αυτό είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε σε κάποιες περιπτώσεις ακριβώς τη διαφοροποίηση της αρχικής τοποθέτησης”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας όμως ότι ”θα πρέπει να μας επεξηγηθεί γιατί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ένας υπάλληλος να αμείβεται με τη ψηλότερη κλίμακα, θα πρέπει να μας επεξηγηθεί γιατί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ένας υπάλληλος να αμείβεται με την υψηλότερη κλίμακα στη θέση στην οποία θα υπηρετήσει”.

”Γιατί όχι με τον μέσο όρο μιας συνδυασμένης κλίμακας;”, διερωτήθηκε.

Εθεσε παράλληλα το ερώτημα ”αν σε μια θέση μπορεί να δοθούν υπηρεσίες από υπαλλήλους που κυμαίνονται μεταξύ της κλίμακας Α2 και Α7 γιατί να πρέπει να τους αμείψουμε όλους με Α7, γιατί με την υψηλότερη κλίμακα και να μην πάρουμε τον μέσο όρο”;

Αφού, πρόσθεσε, ”η ίδια η διοίκηση θεωρεί ότι αυτό το φάσμα υπαλλήλων, όλοι, μπορούν να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες, αλλιώς δεν θα περιλαμβανόταν αυτή η κλίμακα στο σχετικό σχέδιο υπηρεσίας”.

”Είναι ζητήματα που θέλουμε να συζητήσουμε περαιτέρω”, επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι ”εμείς ενδιαφερόμαστε να ακούσουμε ακριβώς τις εκτεταμένες απόψεις του Υπουργείου Οικονομικών γύρω από αυτό το ζήτημα γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών ”το βέβαιο και το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η κατά

Keywords
Τυχαία Θέματα