«Όχι» της ΝΔ στην καθιέρωση λίστας στις επόμενες εκλογές

Την αντίθεσή του στην πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου για την καθιέρωση λίστας στις επόμενες εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «εγώ δεν θέλω λίστα και δεν συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί, δεν

μπορείς να του επιβάλεις πρόσωπα».

Είπε πάντως ότι είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, όπως είναι η Β’ Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό όμως δείχνει ότι μπαίνει στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον ANT1 το πρωί της Τετάρτης ότι διαφωνεί με τη λίστα. Σημείωσε πως ρώτησε τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέτζο εάν το θέμα της αλλαγής εκλογικού νόμου υπάρχει στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και εκείνος του απάντησε αρνητικά.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων που έθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Προς θεού, είναι δυνατόν κάποια θέματα που είναι δεκαετιών, να τα λύσει μία μεταβατική κυβέρνηση σε τρεις μήνες;».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σε σχέση με το θέμα της υπογραφής που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε στην ομιλία του στη Βουλή, ενώ και για το θέμα του κ. Πάνου Καμμένου άφησε να εννοηθεί ότι πρώτα θα πρέπει να δει συγκεκριμένες ενέργειες και μετά θα αποφασίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα